Top 20 najatraktivnijih sportistkinja svijeta

Nevjerovatno zgodne

Za razliku od muške konkurencije gdje slava ovisi prvenstveno o uspjesima na sportskim borilištima, kod dama je to malo drugačije, tako da izgled predstavlja važan faktor koji u kombinaciji sa dobrim rezultatima u kratkom roku može rezultirati sa pravom planetarnom popularnošću.

Između ljepotica kakve su Anna Kurnikova, Ronda Rousey i druge, teško je odabrati njih 20 najatraktivnijih, a jednu upravo takvu selekciju je napravio magazin "Sports Drop". Ko su i kako izgledaju, provjerite u nastavku.

20. Allison Stokke

Djevojka čije su fotografije sa atletskog takmičenja 2011. godine doslovno osvojile internet. Tada je kao predstavnica Univerziteta u Kaliforniji ekspresno stekla toliku popularnost da je postala predmet debata, jer sva ta slava je bila više neželjena i nije imala veze sa njenim konkretnim uspjesima na nastupima.

19. Sara Galimberti

Missica Lombardije, sjevernog dijela Italije koji uključuje i sam Milano kao centar mode, 2009. godine je paralelno uz uspjehe u svijetu ljepote ostvarivala i uspjehe kao atletičarka. Sara Galimberti je trčala na 800 i 1500 metara, ali se ipak nije uspjela kvalifikovati za Olimpijske igre 2012. godine. Da jeste, bila bi definitivno češće u kadru od samih prvakinja.

18. Megahan Hardin

Golferica sa LPGA toura, možda nema baš toliko uspjeha u samom golfu, ali je itekako poznata golferica barem zbog svog izgleda, pa nije ni čudo što se baš ona nalazi i na službenim kalendarima Wilson Golfa.

17. Anna Semenovich

Ruska predstavnica u umjetničkom klizanju koja je aktivno nastupala do 2011. godine, nastavila je svoje javne nastupe ali kao dosta uspješna pjevačica. Naravno, uz sve obaveze, bavi se i poslom modela već godinama unazad.

16. Allison Baver

Kada se gleda brzo klizanje sa takmičarkama u kombinezonima i s kacigama na glavi, teško da iko može pomisliti da je jedna od djevojaka na klizaljkama ujedno i model i pravi pojam ljepote. Takva je Allison Baver, djevojka koja je od 2006. i 2010. godine nastupala na zimskim Olimpijskim igrama, pa čak je i uspjela osvojiti jednu bronzanu medalju.

15. Anastasia Ashley

Anastasia Ashley je surferica koja se takmiči još od svoje 6 godine. Veoma je uspješna u svom zanimljivom sportu, a također je i uspjela ono što djevojke modeli sanjaju - pojavila se na naslovnici Men's Fitness magazina, kao i cijelog niza drugih velikih časopisa.

14. Ana Ivanović

Srbijansku teniserku Anu Ivanović ne treba posebno predstavljati, ona je već od svog uspona u svijetu tenisa uporedo gradila slavu i zahvaljujući svojoj prirodnoj ljepoti.

13. Ronda Rousey

Slavna UFC borbena djevojka Ronda Rousey, možda nije uspjela nastaviti svoju dominaciju i u svojim posljednjim borbama, ali je uspjela zadržati najveći dio slave i svoj status prelijepe i ujedno veoma opasne djevojke, mnogo jače od većine muškaraca.

12. Blair O'Neal

Još jedna veoma atraktivna golferica na listi je Blair O'Neal, plavokosa djevojka koju je Sports Illustrated proglasio jednom od 50 najatraktivnijih sportistkinja svih vremena.

11. Michelle Waterson

UFC fajterica Michelle Waterson, djevojka je za koju niko, ali bukvalno niko na prvi pogled ne bi pomislio da se radi o djevojci koja se bavi nekim tako agresivni sportom. 

10. Darya Klishina

Darya Klishina je ozbiljno ime atletike, budući da se radi o više nego uspješnoj atletičarki koja u svojim vitrinama ima pozamašnu kolekciju zlatnih medalja. Skakačica u dalj, pored svojih uspjeha, poznata je, naravno, i po svojoj ljepoti.

9. Maria Sharapova

Još jedna Ruskinja među najatraktivnijim sportašicama svijeta, nezaobilazna je teniserka Maria Sharapova. Kombinacija ljepote i fantastičnih atletskih sposobnosti, donijeli su Sharapovoj preko 35 miliona 35 dolara zarade tokom karijere.

8. Sydney Leroux

Igračica američkog fudbala Sydney Leroux, ne samo da je izrazito atraktivna djevojka, već je i izuzetno fizički sposobna i talentovana. Tako je 2015. godine osvojila sa svojim timom Svjetsko prvenstvo za žene.

7. Alex Morgan

Alex Morgan je dokaz da Sydney Leroux nije jedina zgodna igračica američkog fudbala, te da u ovom sportu ima još itekako mnogo atraktivnih igračica. Njih dvije su saigračice i ujedno najbolje prijateljice.

6. Melanie Adams

Australka Melanie Adamas je još jedna atletičarka koja je spojila atletiku i takmičenja ljepote. Tako je 2006. godine bila finalistica za australsku Miss Teen. Kasnije se okušala i na Miss Universe takmičenju.

5. Michelle Jenneke

Australska atletičarka čije zagrijavanje pred utrku je ostalo legendarno tako da se i dan danas vrti na TV špicama. Tada je pregledano više od 20 miliona puta samo u jednoj sedmici. Uz sve to, Jenneke je veoma uspješna atletičarka.

4. Anna Kurnikova

Izabranica Enrique Iglesiasa, slavna ruska teniserka Anna Kurnikova, dama je koja se veoma mlada oprostila od svog sporta u kom je bila veoma uspješna, ali je to nije udaljilo od svijeta šou biznisa i velike popularnosti koju može pripisati prije svega svojoj ljepoti.

3. Kiira Korpi

Nazvana "ledenom princezom" Kiira Korpi je peterostruka nacionalna prvakinja Finske u umjetničkom klizanju, i djevojka koja je jednako i atraktivna koliko i uspješna u svom sportu.

2. Antonija Mišura

Profesionalna košarkašica i članica košarkaške reprezentacije Hrvatske Antonija Mišura, jedna je od najatraktivnijih sportistkinja na svijetu. Kako i sama kaže, da bi se fokusirala na košarku, tokom karijere je odbila tonu ponuda za poslove modela.

1. Morgan Beck Miller

Odbojkašica i, naravno, model. Morgan Beck Miller je i supruga slavnog skijaša Bode Millera. Jako je visoka, pa i pored svog 188 centimetara visokog supruga i dalje izgleda veoma graciozno. I ona je jedna jako uspješna sportistkinja koja se takmičila i na Olimpijskim igrama.

Podijeli članak