Top 10 najljepših sportskih reporterki svijeta

Njima svi daju izjave

Dok se novinarski timovi pate da bi došli do izjava uspješnih sportista, neke medijske kuće su počele koristiti specijalna oružja - nevjerovatno atraktivne reporterke koje ni najveći sportisti svijeta jednostavno ne mogu ignorisati.

Među tim TV kućama vlada pravi mali rivalitet ko ima ljepšu reporterku, a među deset daleko najprivlačnijih, izdvojile su se sljedeće dame.

Jimena Sanchez

Novinarka i TV voditeljica Fox Sports kanala Jimena Sanchez, bez ikakve sumnje je najpopularnija dama u svijetu sportskog novinarstva. Ova Meksikanka je davno odskočila i u vode modelinga, a na društvenim mrežama ima nevjerovatnih više od 9,5 miliona pratioca, i to 5 miliona na Facebooku, 2,3 na Instagramu i 2 milona na Twitteru.

Leeann Tweeden

Djevojka koja je na Fox Sports 1 kanalu zadužena za UFC Tonight show, gdje je i stekla popularnost. Svestrana je, pa se pored novinarstva bavi i glumom, te naravno modelingom.

Ines Sainz

Dobro poznata novinarka meksičke televizije Azteca Deportes Ines Sainz, pažnju javnosti je stekla izvještavajući sa događaja kakvi su Liga prvaka, NBA finale, Olimpijske igre, te prije svega Svjetsko prvenstvo u fudbalu, gdje su nastale njene fotografije koje su velikom brzinom obišle planetu.

Katherine Webb

Missica Alabame poznata po svojoj prirodnoj ljepoti, u svijet novinarstva je ušla preko velike TV kuće ABC. Izvještavala je sa planetarno praćenih Super Bowl okršaja i tada posebno skupila veliki publicitet.

April Rose Haydock

Voditeljica i dopisnica Comcast SportsNet Chicago šoua posvećenog najjačoj hokejaškoj diviziji svijeta. Ova atraktivna novinarka 2008. godine je čak osvojila i priznanje magazina Maxim.

Alex Curry

Alex Curry je TV reporterka FOX Sportsa koja vodi šou American Ninja Warrior. uz to, specijalizovana je za NHL, a često pokriva i mečeve odbojke na pijesku.

Sara Carbonero

Saru Carbonero dobro znaju ljubitelji fudbala, još iz vremena kada je Španija sa Ikerom Casillasom na čelu osvojila Svjetsko prvenstvo. Snimak reportaže novinarke španske televizije Telecinco u kojoj nakon pobjede u finalu uzima izjavu svog izabranika - kapitena reprezentacije, koju on nije mogao izdržati do kraja te je poljubio, bio je jedan od najgledanijih snimaka sa Mundijala općenito.

Megan Olivi

Reporterka MMA okršaja koja trenutno vodi UFC Ultimate Insider na kanalu Fox Sports 1, nije samo lijepa djevojka koja se bavi novinarstvom, već se može pohvaliti i sa master diplomom.

Marisol Gonzalez

Meksička TV zvijezda, glumica i model Marisol Gonzalez, prije početka rada na Televisia Deportes kanalu, učestvovala je i izboru za Miss Universe.

Charlotte Jackson

Reporterka Sky Sportsa Charlotte Jackson, jedno je od najljepših lica ove velike TV kuće općenito. Najzapaženiju ulogu do sada je imala pojavljujući se u bokserskom šou Catfight. I njen suprug je veliko sportsko lice, fudbalski menadžer Chris Coleman.

Podijeli članak