Uzori milionima: Top 10 muških fitness modela

Svi žele izgledati tako

Dok ženski fitness modeli privlače najviše pažnje na internetu i osvajaju redom naslovnice najpoznatijih magazina, muški modeli koji su svoja tijela tegovima doveli do sklada najbližeg idealnom, predstavljaju ujedno i čežnju pripadnica nježnijeg spola, ali i uzore svim drugim muškarcima svijeta koji bi željeli tako izgledati.

Neka od najvećih imena fitness modelinga, planetarne su zvijezde koje zarađuju pravo bogatsvo za sama svoja pojavljivanja na određenim fitness događajima. Među deset najcjenjenijih fantastično isklesanih momaka, nalaze se sljedeća imena, čije fotografije ujedno možete pogledati u nastavku.

1. Sergi Constance

Iako je teško odabrati predvodnika kolone najljepše građenih momaka svijeta, Sergi Constance je ipak majstor svog zanata. Ne samo da je posvećen fitness modelingu, već se ovaj rođeni Španac i konstantno takmiči, a sve to je konačno krunisano i IFBB PRO bodybuilding kartom kojom se samo par modela može pohvaliti.

2. Lazar Angelov

Bugarin Lazar Angelov, velika je faca fitness modelinga prepoznatljiva na svim krajevima Planete. Zaista bi teško bilo pronaći neki veliki magazin čiju naslovnicu nije krasila fotografija ovog više nego skladno isklesanog momka.

3. Simeon Panda

Top 3 muških fitness modela kojima se jednako dive i muškarci i žene, nikako ne može biti zaokružen bez Simeona Pande, momka čija svaka fotografija izgleda zaista fenomenalno, prikazujući kombinaciju tijela klasičnog bodybuildera i fitness modela.

4. Jeff Seid

Momak koji je sa samo 18 godina i tri dana postao IFBB PRO bodybuilder, danas gradi uspješnu karijeru fitness modela, i jedno je od najpoznatijih lica nove generacije posla kojim se bavi.

5. Helmut Strebl

Helmut Strebl je svojevrsni mit, čovjek kom se dive i najuspješniji bodybuilderi svijeta kako je u stanju toliko spuštati indeks tjelesne masti, a i dalje godinama funkcionisati sasvim normalno i biti dobrog zdravlja. Njegove fotografije su već odavno obišle svijet i bilje u skoro svim velikim fitness magazinima.

6. Roger Snipes

Britanski bodybuilder takmičar, fitness model i trener Roger Snipes, dobro je poznato lice planetarno poznatim magazinima kakvi su Men's Health, Muscle and Fitness, Men's Fitness i drugi, pa je sasvim očekivano što i dalje važi za veliku ličnost ovog biznisa.

7. Ulysses Jr.

Ulysses Jr. je prava institucija kada je riječ o fitness modelima. Sklad njegovog tijela i umijeće izgradnje mišića, nešto je što ovog momka čini zaista posebnim i prepoznatljivim.

8. Sadik Hadžović

Momak koji je kroz dizanje tegova dosegnuo američki san, uporedo sa pripremama za toliko željeno osvajanje titule na najvećem takmičenju Mr. Olympia, važi za pravu zvijezdu fitnessa, kako u SAD-u, tako i u svijetu.

9. Mike O'Hearn

Mike O'Hearn je veteran među fitness modelima, a iako je u petoj deceniji života "Titan" i dalje izgleda fenomenalno i njegove fotografije i dalje nerijetko krase poznate magazine.

10. Rob Riches

Britanski fitness model i takmičar, trener i bloger Rob Riches, jedan je od momaka posvećenih dizanju tegova i zdravoj ishrani koji uporedo svojim izgledom privlače veliku pažnju i tako još povećavaju domete u karijeri. Jedan je od deset najuspješnijih fitness modela današnjice.

Podijeli članak