Kako do jasno izraženih vena u samo 2 sedmice?

Vrhunac dobre forme

Vaskularnost i izražene vene na mišićima, faktički su vrhunac dobre tjelesne forme koje samim svojim pojavljivanjem šalju poruku da je indeks tjelesne spušten na dosta niske nivoe, te da je eliminisan najveći dio potkožne vode koja generalno daje dojam lošije tjelesne forme.

Stoga, jedno od glavnih pitanja prilikom što bolje pripreme tjelesne forme je, kako vene učiniti izraženima, te koji su to uopšte koraci kojima se dovršava put ka dobroj formi i postiže visok nivo vaskularnosti. U nastavku otkrivamo četiri jasna koraka koji predstavljaju osnovu.

1. Žestoki treninzi i odabir pravih vježbi

Žestoki treninzi su generalno osnova dobrog izgleda, a kada se posebno traga za povećanjem vaskularnosti na rukama, što je uvod u zaoštravanje forme, tada bi se posebna pažnja trebala posvetiti vježbama koje snažno aktiviraju podlaktice i bicepse.

U te vježbe spadaju mrtva dizanja bez gurtni, podizanja na vratilu sa fokusom na negativni dio pokreta, te veslanja sa šipkom. Cilj prilikom njihovog izvođenja je primicati se svakoga puta što bliže potpunom otkazu, što nije mnogo teško jer ova zamišljena faza izbacivanja vode traje svega dvije sedmice.

2. Eliminacija ugljikohidrata

Ugljikohidrati jesu glavni izvor energije, ali ono što također "krasi" taj makronutrijent je sposobnost zadržavanja vode u tijelu. Taj faktor u ovom slučaju je potpuno nepoželjan, pa se sasvim logično zahtjeva smanjenje unosa ugljikohidrata na minimum. Tokom takvog, žestoko dijetalnog perioda ishrane, proteini i dobre masnoće bi trebali činiti osnovu ishranu, a ne treba zaboraviti ni zeleno povrće koje igra veoma važnu ulogu u probavi i samom funkcionisanju organizma.

3. Pijenje 3-4 litra vode dnevno

Da bi se voda eliminisala ispod kože, kao što je rečeno, neophodno je eliminisati faktore koji je zadržavaju, a onda i povećati njen unos u organizam. Tako kreće faza izbacivanja vode i dovođenja tjelesne forme do vrhunca. Inače, stručnjaci smatraju 2 litra vode optimalnom količinom za dnevno funkcionisanje ljudskog tijela, i nikako ne manje (što je problem većine ljudi), dok ovako drastično povećanje unosa vode na duže staze predstavlja opterećenje za bubrege, pa se držanje takvog režima duže od dvije sedmice ne preporučuje.

4. Pomoć diuretika

Diuretici su četvrto, tajno oružje koje sjajno služi svrsi završnice programa definisanja i izbacivanja potkožne vode, te izražavanja vena kao jednog od krajnjih ciljeva. Iako se u ponudi može naći široki spektar različitih sredstava, zeleni čaj bi mogao biti i više nego dovoljan za postizanje efekta. Veoma je zdrav, snažan diuretik i antioksidans, a naravno, njegovim ispijanjem istovremeno se olakšava ispunjenje pomenute kvote unosa tekućine tokom dana.

Podijeli članak