Top 5 bodybuildera s najvećim rukama današnjice

Topovi u rukavima

Velike nadlaktice su uvijek bile simbol snage muškarca, pa ne treba ni čuditi što upravo razvoj bicepsa i tricepsa predstavlja jedan od glavnih ciljeva osoba koje dižu tegove. Profesionalni bodybuilderi su potpuno ovladali principima razvoja kako ruku, tako i svih ostalih dijelova tijela.

Međutim, petorica njih imaju posebno impresivno razvijene ruke, u tolikoj mjeri da izgledaju prilično nestvarno.

Phil Heath

Svjetski šampion već sedam godina zaredom, koji je sada udaljen samo jednom titulom Mr. Olympije od dvojice najtrofejnijih svih vremena - Ronnie Colemana i Lee Haneyja koji su se zaustavili na osam titula. Prema zabilježenim podacima, Phil Heath ima ruke obima 55 centimetara, što ga direktno svrstava među osobe sa najvećim rukama na cijeloj planeti Zemlji.

Mamdouh Elssbiay "Big Ramy"

Ukupnim obimima najveći bodybuilder današnjice i trenutno najveća prijetnja po status Phila Heatha je viceprvak svijeta Egipćanin Mamdouh Elssbiay, poznat kao Big Ramy. Ovaj div ima ruke obima od 61 centimetra, što je dakle čak za 6 centimetara više od Phila!

Roelly Winklaar

Iako se ne uspijeva plasirati među top 3 svjetska bodybuildera, ono što uspijeva fascinantnom Roellyju Winklaaru je to da bude u pravom smislu riječi "mass monster" i da iz godine u godinu na binu izlazi sve veći i veći. Njegove nadlaktice su jednako ogromne kao kod Big Ramyja i obim im je 61 centimetar.

William Bonac

William Bonac je bodybuilder koji svojim skladom opasno ugrožava vodeći dvojac. Uprkos manjoj tjelesnoj masi, Bonac se može pohvaliti čak i rukama koje na bini ne izgledaju ništa manje od "topova" drugih većih takmičara.

Dexter Jackson

Veteran bodybuildinga koji uvijek impresionira svojom pojavom i za kog se slobodno može reći da preko jedne cijele decenije održava izgled kakav od 7 milijardi ljudi uspijeva dostići samo njih deset! Njegove ruke su obima od 50 centimetara, što na njegovu simetričnu građu fenomenalno pristaje i daje dojam još veće širine.

Podijeli članak