Bodybuilderi koji su najviše napredovali u 2017.

Godina napretka

Godina koja je iza nas, kao i obično donijela je jedan kompletan ciklus priprema najuspješnijih bodybuildera, od povećanja tjelesne mase do rada na takmičarskoj formi. Dok su jedni ostali na sličnom nivou kao ranije, drugi su ostvarili vidljiv napredak. Međutim, pojedini su se istinski izdvojili po napravljenim poboljšanjima.

U tom segmentu posebno ćemo izdvojiti pet bodybuildera koji su najviše napredovali u 2017. godini.

5. Brandon Curry

Nakon plasmana na 16. poziciju Mr. Olympije 2016., Brandon Curry je promijenio mnogo toga u svom sistemu rada, pridružio se Oxygen gym ekipi i već iduća, Mr. Olympia 2017 mu je donijela 8. mjesto kao nagradu za njegovo potpuno transformisano tijelo.

4. Big Ramy

Mamdouh Elssbiay "Big Ramy", napravio je dramatičan zaokret i za razliku od ranijih godina kada je bio samo najveći na bini, u Las Vegasu u septembru 2017. je bio i ujedno jedan od najizrezanijih. Sve to ga je učinilo strašnom prijetnjom za Phila Heatha, koji ga je ipak za dlaku pobijedio i ostavio ga na njemu svakako rekordnom mjestu viceprvaka Mr. Olympije.

3. Ahmad Ashkanani

Ahmad Ashkanani je još jedan član Oxygen tima koji lagano počinje da hara svijetom bodybuildinga. Ovaj Kuvajćanin je u protekloj godini predstavio svoj najbolji paket forme i veličine ikada, a to mu je donijelo drugo mjesto Mr. Olympia kategorije "212" i pobjedu na Arnold Classicu Ohio.

2. William Bonac

Čovjek za kog se nije uopšte očekivalo da će voditi jednu od glavnih riječi na Mr. Olympiji 2017. u stvari je bio toliko fascinantan da su mnogi ostali šokirani. Najveće takmičenje je završio sa bronzanom medaljom oko vrata i najavio još veće stvari u godinama koje su pred nama.

1. Nathan Deasha

Nathan Deasha je čovjek koji se prvi put pojavio na Mr. Olympiji 2016. godine, kada je kao novajlija ostvario plasman na 12. poziciju. Godinu dana kasnije, Deasha je već bio sedmi najbolji bodybuilder svijeta. Ovako dramatično brz i dobar napredak za jednog mladog takmičara, znači samo da u godinama koje su ispred nas možemo očekivati čak i njegov napad na vodeće tri pozicije.

Podijeli članak