Top 10 najboljih tjelesnih figura slavnih

"Celebrity tijela"

Slavne ličnosti su te koje predvode i postavljaju modne trendove svojih generacija. Isto to je slučaj i sa njihovim tjelesnim figurama koje se u određenom trenutku smatraju idealima kakvima bi svi trebali težiti.

Tim vođeni, donosimo 10 najboljih tjelesnih figura slavnih ili "celebrity" osoba koje svi itekako dobro prepoznaju.

Arnold Schwarzenegger

Čovjek bez kog bi ova lista djelovala neozbiljno, najuticajniji je čovjek u poimanju bodybuildinga i nekoj vrsti ideala "mačo" tijela. Legendarni je prvak bodybuildinga sa sedam titula najboljeg na Planeti, nakon čega je svoj uticaj počeo širiti kroz niz velikih holivudskih ostvarenja među kojima svakako prednjači "Terminator".

Terry Crews

Terry Crews je bivši igrač američkog fudbala i njegovo isklesano tijelo potiče upravo iz tog perioda teških treninga i brutalnih priprema. Poznat je po svojim "kobra leđima" i nizu uloga kroz koje je stekao status jednog od najisklesanijih glumaca.

Chris Hemsworth

Da bi odglumio samu ulogu "Thora" Chris Hemsworth je morao izgraditi takvo tijelo da ga ljudi automatski počnu posvećivati sa jednim od najimpresvnijih akcionih junaka. Njegovi mišići nisu ogromni kao kod nekih drugih velikana s ove liste, ali su istinski skladni i funkcionalni.

Tom Hardy

Tom Hardy je glumac koji brzo osvaja Hollywood svojim izvanrednim glumačkim sposobnostima. Istovremeno, njegovo tijelo je dovoljno utrenirano da u svakom trenutku može preuzeti bilo kakvu ulogu akcionog junaka kog će svi dobro zapamtiti.

Hugh Jackman

Wolverine stvarnog života Hugh Jackman, čovjek je za kog je dovoljno reći da je pobijedio karcinom čak šest puta! Uz to, njegovo tijelo može biti samo pokazatelj drugima šta je prava snaga, kao i uzor muškarcima širom svijeta.

Kevin Hart

Glumac koji je prvenstveno baziran na komediju, što ga je učinilo poznatim u svijetu, jedno je od novih lica fitness svijeta. Strastveni je trkač, što mu je čak donijelo sponzorstvo velikog Nikea.

Mark Wahlberg

Pored glumačke, pa i muzičke karijere, Mark Wahlberg je ime poznato i u svijetu fitnessa. Pored svog načina života i tjelesne figure koja je iz tog proizašla i važi za jednu od najboljih u svijetu poznatih, posjeduje i svoju kompaniju za proizvodnju suplemenata, posvećenu u tome da svaki suplement bude sto posto prirodan.

Jason Statham

Još jedan glumački velikan današnjice bez kog bi ova lista bila nekompletna je Jason Statham. Ovaj engleski glumac prvenstveno akcionih filmova, izgradio je svoju prepoznatljivost kako kroz vladanje borilačkim vještinama, tako i kroz sam izgled svog tijela koje je naizgled obično, a kada skine majicu - više nego prepoznatljivo.

Dwayne Johnson

Dwayne Johnson je u svijet glume ušao kroz američke kečere, borce koji su u stvarnosti više glumci nego borci. Bilo kako bilo, "The Rock" je vrlo brzo stekao svjetsku slavu, a danas važi za jednog od najplaćenijih glumaca na cijelom svijetu.

Christian Bale

Izgraditi tijelo i održavati ga na takvom nivou je jedna stvar, ali praviti nestvarne transformacije na njemu iz uloge u ulogu, tu se ističe Christian Bale. Bio je Batman, bio je i mršavi momak kom se bez problema mogu izbrojati rebra. Zbog toga on i njegova tjelesna figura zaslužuju posebno mjesto na ovoj listi.

Podijeli članak