Spržite 100 kalorija s ovim jednostavnim trikovima

Nije nemoguće

Tražite li način za veću potrošnju kalorija bez svakodnevnog odlaska u teretanu? Često nemamo vremena za odraditi kvalitetan trening od sat vremena, zato je dobro znati ove trikove koje vrlo lako možete uključiti u svoju svakodnevicu i potrošiti čak 100 kalorija u vrlo kratkom roku.

Naime, svaki dan možete spržiti 100 kalorija više ukoliko se poslužite ovim jednostavnim trikovima koji ne zahtijevaju previše vremena.

1. Stepenice

Živiš na drugom, petom ili desetom spratu? Nije važno. Odsad koristi samo stepenice. Ako ti je lakše, možeš sam sebi lagati da je lift pokvaren. Samo 10 minuta hodanja po stepenicama troši 100 kalorija. Osim toga, ujedno je i odlična vježba za oblikovanje stražnjice. Možete odraditi i cijeli trening na stepenicama.

2. Stoni tenis

Imate li negdje na tavanu sto za ping pong koji niko ne koristi? Umjesto da služi samo za skupljanje prašine, nazovite vaše prijatelje i zaigrajte ping pong. Za samo 20 minuta potrošit ćete 100 kcal. Ako izaberete boljeg protivnika, potrošit ćete i više. Rezultat nije važan; važno je da se zabavite i usput potrošite puno kalorija.

3. Preskačite uže

Vratite se u djetinjstvo i počnite preskakati uže jer za samo 7 minuta trošite 100 kalorija. Sada vam je jasno zašto često u teretani možete vidjeti ljude kako 15 minuta bez prekida preskaču uže – više vam to ne izgleda toliko dosadno, zar ne?  Osim toga, preskakanjem užeta ojačat ćete mišiće nogu.

4. Vježbe istezanja

Uradite vježbe istezanja snažnim tempom u trajanju od 15 minuta. To će pomoći da sagorite dodatnih 100 kalorija', savjetuje Ramona Braganza, personalna trenerica.

5. Očistite radni sto

Jedan sat "intenzivnog" kancelarijskog čišćenja može potrošiti 100 kcal. Ako želite potrošiti više, stavite kantu za smeće dalje od stola ili pijte vodu iz manje čaše kako biste morali više puta prošetati do kuhinje da je napunite. Još jedan dobar trik s kojim ćete povećati potrošnju kalorija je da svaki put kad idete na wc napravite 10 čučnjeva.

6. Plešite

Umjesto večere s prijateljima ili sjedenja u kafiću s četvrtim pićem u ruci, odvedite društvo u neki klub na salsu. Osim što ćete se svi zajedno dobro zabaviti, s pola sata plesanja potrošit ćete i 100 kalorija. Na taj način možete potrošiti dobar dio kalorija iz svega što ste popili, pa nema straha od debljanja i nakupljanja suvišnih kilograma.

7. Počistite stan

Znate onu situaciju kad vam se svekrva najavi pola sata prije dolaska pa za 30 minuta počistite cijeli stan? Upravo tako možete potrošiti 100 kalorija, a ako tome dodate usisavanje i pranje podova, potrošnja će biti još veća.

8. Klizanje

Idealno je vrijeme za klizanje. Kada se nađete u centru grada ovih dana, nemojte samo tražiti najbolje kuhano vino i najfinije kobasice, već svratite do najbližeg klizališta. Samo 10 minuta klizanja troši 100 kalorija. Znači, pola sata klizanja i već ste odradili jedan dobar trening. A znamo da u dobrom društvu vrijeme stvarno brzo prolazi.

Podijeli članak