On je miljenik žena koji je osvojio Instagram

Mišićavi miljenik

Joss Mooney je uspješan fitness model i personalni trener koji je stekao veliku popularnost upravo zbog svog prekrasno oblikovanog tijela. Impresivna brojka od 360 hiljada pratilaca na Instagramu pokazuje koliko je mladi Englez popularan na društvenim mrežama.

Od mlađih dana je bio zainteresovan za fitness, a u djetinjstvu se bavio nogometom i rugbyjem. Uvijek je davao najbolje od sebe kako bi postigao još bolje rezultate. Pritom su mu najveća inspiracija bili prijatelji s kojima je trenirao.

Joss savjetuje svima da počnu ići u teretanu

"Pronađite program koji vam odgovara i s vremenom ćete sve naučiti. Ljudi se toliko boje toga da će ih drugi promatrati i boje se njihovog mišljenja – a to je najteža stvar koju treba prevladati".

Joss Mooney

On tvrdi da je prvih nekoliko sedmica najteže i da trebate malenim koracima ići naprijed. Njegov ključni savjet je da trenirate koliko god možete i pritom naravno pazite na prehranu.

Vježbačka rutina

Joss većinom vježba s tegovima i radi bodyweight treninge s otporom. On smatra da je najvažnije da nađete težinu tega koja vam odgovara i da usavršite svoju tehniku. Kao većina profesionalnih sportaša, Joss trenira 5 dana u sedmici, a ponekad 6-7, ovisno o njegovom cilju i formi.

Prehrana

Prema Jossovom mišljenju, vaš uspjeh zavisi od prehrane 70% i o cikliranju ugljikohidrata. On pazi na svoju prehranu, ali također sebi povremeno dopusti uživanje u hrani, posebno vikendom. "Nastojim izbjegavati hranu kada mi je dosadno ili kada sam umoran", tvrdi Joss.

Podijeli članak