Glupi savjeti za mršanje koje trebate zaboraviti

Svi ih ponavljaju

Možda pratite neku popularnu dijetu ili ste jednostavno odlučili da jedete manje, ali zadatak i cilj je isti - da unosite manje kalorija, da ih više trošite i da natjerate organizam da sagorijeva masne naslage. Ako vježbate redovno i provodite dosta vremena napolju, proces mršanja će vam sigurno biti nešto lakši, ali je ishrana ta kojom diktiramo kako će se stvari odvijati.

Gubitak kilograma nikada nije lak posao, pogotovo ako ste veliki gurman. Ovo su najgori savjeti koji svi ponavljaju kao papagaji, a zaista ništa ne znače.

Nemojte jesti nakon osam sati navečer

Ako vježbate navečer ovo je pravilo potpuno apsurdno. Ako jedete sat ili dva prije spavanja neka vaš zadnji obrok ne prelazi 500 kalorija. Jedenje uravnoteženog obroka u sedam, osam ili čak devet navečer savršeno je u redu dokle god to jelo nema puno masnoća koje mogu narušiti kvalitet sna, pa čak i probave. Ako je obrok uravnotežen sa cjelovitim žitaricama, povrćem i malo proteina slobodno jedite navečer.

Mršat ćete ako jedete manje i vježbate više

Ovaj savjet nutricionisti navode kao najgori od najgorih i kažu da što duže svijet ovo bude shvatao ozbiljno, pretilost će rasti. Nutricionisti se ljute na ovu izjavu jer kažu da rješenje za debljinu i mršanje nije ni blizu tako jednostavno jer da je tako, svi bi imali normalnu težinu.

Podijeli članak