Umalo izgubila život zbog povećavanja usana

Sve zbog ideala ljepote

Ovisnica o injekcijama za povećavanje usana, Lauren Smalley umalo je poginula pokušavajući svoje lice učiniti "savršenim". Tridesetogodišnja Britanka prošla je kroz sate bolnih trentmana i operacija vadeći bio-alcamid iz svog lica. Lauren je redovno ubrizgavala filere u usne kako bi ih držala trajno povećanim, ali se njena opsesija umalo završila smrću nakon što je bio-alcamid formirao sitne tumore na njenom licu.

Infekcija oko granulomase, kako se specifični tumori nazivaju odvela je Lauren u bolnicu, a hirurg je morao odstraniti ubrizgani materijal iz njene gornje usne.

Lauren je još od 15 godine počela patiti od opsesije vlastitim izgledom i suočila se sa problemom manijakalnog traženja mana na svom licu za koji su joj propisani i lijekovi. Međutim, problem je uspjela rješavati jedino fizičkim promjenama na licu. Tako je i počela sa ubrizgavanjem filera koji su joj potpuno promijenili izgled.

Još kao maloljetnica odlazila je jednom mjesečno na 800 KM vrijedne tretmane pri kojim su joj u usne ubrizgavani Perlan i Restylan. Nakon toga je potražila trajno rješenje kako bi izbjegla prečeste posjete bolnici i naišla je na bio-alcamid.

Sada, nakon što je jedva izbjegla smrt, Lauren kaže: "Bio-alcamid me je zaista uplašio i sada se osjećam deformisanom. Želim poručiti svakome ko razmišlja o napuhavanju usana da bude pažljiv."

"Sada mi je zaista drago da je infekcija prošla, ali sam ljuta na nepažljive sestre i doktore koji nisu na vrijeme prepoznali da imam problem.", našla je Lauren krivca.

Podijeli članak