Kako se hrani Roelly Winklaar?

Plan ishrane diva

Roelly Winklaar je trenutno možda i najimpresivniji bodybuilder svijeta. Iz bodybuildera vrhunske klase u proteklih par godina je izrastao u nešto više - u najvećeg mass monstera na bini koji i dalje ima izvanrednu simetriju i formu. Ovaj momak sa Kariba, a koji živi i radi u Holandiji, inače je težak čak 130 kilograma, što je na njegovu visinu od 168 centimetara zaista nestvarno.

Mnogi se pitaju kako je uopšte moguće doći do tolike mišićne mase, te kako se Winklaar uopšte hrani i koliko ima obroka u danu. Tim vođeni, donosimo pregled njegovih obroka kojih prema izjavama samog Winklaara svakog dana ima šest.

Doručak

Na početku dana je važno što prije mišićima obezbijediti značajnu količinu proteina jer tokom noćnih sati nije bilo njihovog priliva. Uz to važno je i unijeti neku vrstu složenih ugljikohidrata koji će održavati energiju što duže. Winklaarov izbor je sljedeće:

- Proteinski šejk

- 75 grama zobenih pahuljica

- Orašasti plodovi

Užina

Dva do tri sata nakon prvog obroka, potreban je novi unos proteina i ostalih izvora kalorija. Prva užina izgleda ovako:

- 10 bjelanaca jaja

- 2 krompira

- brokule

Ručak

Centralni obrok u danu je obično malo obilniji od ostalih, ali jak izvor proteina je konstanta i u tom slučaju.

- 300 grama ribe

- bijela riža

- brokule

Užina

- Šejk kao zamjenski obrok

Večera

- 200 grama piletine

- zeleno povrće

Užina - posljednji obrok u danu

Kako posljednji obrok u danu ima zadatak da najbolje oporavi ali i tokom noći osigurava dovoljno proteina i kvalitetnih kalorija općenito, Winklaar tada bira proteinski šejk. Najvjerovatnije se radi o kazeinu jer se on duže razgrađuje od wheyja i perfektan je za završni obrok u danu. Tu su i drugi elementi:

- Proteinski šejk

- 75 grama zobenih pahuljica

- banana

Podijeli članak