Djevojka koju smatraju najzgodnijom na svijetu

Angelica Teixeira

U svijetu ženskih fitness takmičenja postoji nekoliko kategorija, a ona koja privlači daleko najviše pažnje i koja se od strane muškog dijela publike smatra najženstvenijom i najatraktivnijom, svakako je "Bikini" kategorija. Kao što je dobro poznato, u svijetu bodybuildinga i fitnessa postoji jedno takmičenje na kom se okupljaju samo najbolji od najboljih. Upravo na toj bini čuvene Mr. Olympije, rođena Brazilka Angelica Teixeira je u posljednje vrijeme nenadmašna.

Aktuelna je šampionka svijeta u najatraktivnijoj fitness kategoriji, pa s pravom nosi lentu najzgodnije dame na Planeti. Zašto je to tako, možete provjeriti u nastavku.

Od 2013. godine redovna na bini

Angelica Teixeira je 2013. godine krenula sa ozbiljnijim nastupima na fitness takmičenjima, a kao i većina novajlija, dugo se probijala do svog prvog zlatnog trofeja. Bilo je to na Gold's Classic Championshipu krajem 2013. godine, nakon te pobjede počela je osvajati medalju za medaljom.

2015. prvi put na Mr. Olympiji

San svih bodybuilding i fitness takmičara je nastup na Mr. Olympiji. Teixeira je to napravila u 2015. godini, a njen premijerni nastup među najboljim od najboljih djevojaka, okončan je bez plasmana u završne okršaje i 16. mjestom.

2016. i srebro blještavog sjaja

Kada se za godinu dana napravi takav skok da takmičar/takmičarka sa maksimalnim dometom 16. mjesta odjednom bude u završnom okršaju za zlatnu medalju, već to je uspjeh ravan pobjedi. Te 2016. godine, Angelica Teixeira je došla do srebrene medalje s kojom je najavila da će veoma brzo preuzeti i samu titulu najbolje na svijetu.

Najbolja na svijetu već iz trećeg pokušaja

Mnoge takmičarke i takmičari provedu godine i godine postepeno napredujući ka najvišim pozicijama, kako bi možda nekada došli u priliku i da se bore za samu titulu. Ova fantastična Brazilka je do svoje prve Mr. Olympije u IFBB bikini kategoriji stigla već iz trećeg pokušaja. 2017. je bila njena zlatna godina.

Pohod na odbranu titule i zadržavanje titule najzgodnije na svijetu

U godini nakon osvajanja najveće moguće titule u svojoj kategoriji, Angelica Teixeira je ostala nedodirljiva na svim takmičenjima na kojima se pojavila. Tako je u 2018. godini pobijedila na Arnold Classicu u Ohiou, a nakon toga i na Arnold Classicu u Australiji. Sljedeći izazov je čeka u septembru, kada će na bini u Las Vegasu pokušati odbraniti Mr. Olympia zlata i titulu najzgodnije dame svijeta.

Angelica Teixeira

Angelica Teixeira

Angelica Teixeira

Angelica Teixeira

Angelica Teixeira

Angelica Teixeira

Angelica Teixeira

Angelica Teixeira

Angelica Teixeira

Podijeli članak