Upoznajte bugarsku kraljicu trbušnjaka

Yanita ima milione fanova

Atraktivna Yanita Yancheva je jedna od najpopularnijih fitness instruktorica sa Balkana, iako već neko vrijeme živi u Holandiji.

Ova djevojka iz Bugarske, koja je nedavno proslavila 30. rođendan, ima vrlo zanimljivu biografiju jer se dugo pokušavala 'pronaći' u mnogim poslovima. U potrazi za slavom je učestvovala čak i u bugarskom realityju Survivor, bila je poznato TV lice a onda se u potpunosti okrenula teretani i čini se da nije pogriješila.

Yanitu danas na Instagramu prati 1.2 miliona ljudi, aktivna je i na ostalim društvenim mrežama i ima svoju web stranicu na kojim se mogu pronaći njeni savjeti za treninge i ishranu koji se, međutim, naplaćuju.

Ali, u brojnim intervjuima je govorila dosta toga o sebi, pa ćemo je u nastavku bolje upoznati.

Bavila se ritmičkom gimnastikom

"Prije nego što sam krenula na fitness, bavila sam se ritmičkom gimnastikom. Fitnessu sam se posvetila prije pet ili šest godina, odlučila sam da izgradim svoje tijelo i pomognem drugim da budu zadovoljni", govori Yancheva.

Motivaciju pronalazi u citatima

Yanita kaže da je u treniranju najviše motivišu prijatelji i pratioci na društvenim mrežama. S obzirom da slobodno vrijeme koristi za čitanje, motivaciju pronalazi i u citatima i mudrostima.

Na svojoj stranici je posebno istakla sljedeći: "Čarolija je u svakom malom koraku na putu ka postizanju cilja".

Ishrana tokom dana:

Svoju ishranu Yanita podredi ciljevima u teretani i tome kako će njeno tijelo reagovati na to. Obično jede pet do šest puta dnevno i kaže da tokom dana u organizam unosi mnogo proteina. Dan počinje sa zobenim pahuljicama, voli jesti grejpfrut i narandže, za ručak jede piletinu ili losos, mnogo salate...

Treninzi

Yanita ima program pa tako ponedjeljkom radi trbušnjake i leđa, utorkom ramena i trbušnjake, srijedom ruke i trbušnjake, četvrtkom noge i trbušnjake, dok je petak rezervisan za kardio. Vikendom Yanita odmara.

Yanita Yancheva

Yanita Yancheva

Yanita Yancheva

Yanita Yancheva

Yanita Yancheva

Yanita Yancheva

Podijeli članak