Koja su omiljena jela slavnih sportista?

Šta jedu CR, Messi...

Slavni sportisti se hrane zdravo i obično jedu voće i povrće bogato vitaminima i mineralima, ali to ne znači da s vremena na vrijeme ne priušte sebi neko manje zdravo, ali ukusno jelo.

Među nekim od najpoznatijih sportista našeg vremena napravljena je zanimljiva anketa u kojoj su se izjasnili o svojoj omiljenoj hrani. Možda će vas iznenaditi kada pročitate u čemu najviše uživaju...

David Beckham

Popularni Becks je za svoje omiljeno jelo izabrao "Pie and Mash", tradicionalno londonsko jelo koje je kombinacija mesa i krompira, odnosno mesa koje se poslužuje zajedno sa pire krompirom.

Drew Brees

Zvijezda američkog fudbala Drew Brees bio je neodlučan, pa je naveo pržene pileće odreske i roštilj. Također, priznao je da voli kinesku hranu.

Steph Curry

Košarkaš Golden Statea Stephen Curry ne krije da je pravi sretnik jer je njegova supruga sjajna za kuhinjskim stolom. Od sve hrane koju jede kao profesionalni sportista, Curry je izdvojio piletinu sa parmezanom koju priprema zajedno sa svojom djecom.

LeBron James

Zanimljivo, James obožava jesti žitarice i to "Fruity Pebbles". Najbolji košarkaš svijeta čak ima i Nikeove patike u bojama svojih omiljenih žitarica.

Serena Williams

Američka teniserka je ovisna o čokoladi, ali kaže da uživa i u jedenju biskvita. Za svoje omiljeno jelo je ipak navela piletinu i to baš onu koju napravi njena majka.

Leo Messi

Argentinac kaže da mu je omiljeno jelo "Milanesa Napolitana", što je jelo poput šnicle napravljeno od sastojaka kao što su pršut, pržena govedina, paradajz, luk...

Cristiano Ronaldo

Slavni Portugalac obožava ribu, koju obično jede za ručak, a najdraže jelo mu je bacalhau a braz. Ono se sastoji od bakalara, bijelog luka, krompira i kajgane.

Podijeli članak