Kako dobiti prirodan izgled

Što se tiče šminkanja, ove sezone u trendu je prirodni izgled, i zdravo i čisto lice.

Kada je šminka u pitanju, nekada je manje zapravo više. Nije potrebno nanijeti svu šminku koju posjedujete na lice kako biste izgledale lijepo. Ukoliko želite znati kako dobiti prirodni izgled, nastavite da čitate.

Koža

Ključ ljepote je svježa koža. Kako biste postigle taj efekat, nemojte koristiti prah koji će samo isušiti kožu i otkloniti svaki sjaj koji vaša koža posjeduje. Prije nanošenja bilo kakvog pudera, prije nanesite dnevnu kremu za lice koju posjedujete. Možete koristiti primer prije nanošenja pudera koji će vašoj koži dodati sjaj. Ukoliko koristite tečnije pudere možete ga nanijeti rukama, bez potrebe spužve ili četkice. Ne zaboravite na pranje ruku prije nanošenja pudera rukama.

Blage konture i nude rumenilo će dodati malo boje vašoj koži, da ne izgledate previše blijedo.  

Oči

Dopustite očima da govore u vaše ime. Koristite se nude bojama sjena, na ovaj način možete privući pažnju na oči, ali da ne izgledaju potpuno našminkano. Veliku ulogu će igrati primer za sjene, ili korektor koji nanesete prije sjena. Kada su boje sjena u pitanju, birajte boje koje više liče na vašu boju kože.

Za kraj možete dodati blagi eyeliner, ali ne pretjerivati s njim.

Usne

Za svakodnevni make-up birajte boju koja je slična boji vaših usana. Ovisno o vašoj prirodnoj boji, birajte boje koje imaju rozu nijansu ili smeđu. Svjetlijem tenu je preporučena bež nijansa, dok za malo tamnije je idealna boja breskve ili roza.

Naravno, ne mora se raditi samo o ruževima, sjaj za usne može da bude također dobra ideja. Neće isušiti usne, a dodat će još prirodniji izgled.

Podijeli članak