Iscrtavanjem simbola do savršenih kontura

Kako?

Korištenje oblika kao matrice za konture olakšava nanošenje šminke, a na ovaj način ćete biti sigurni da je odmjer svjetlosti i sjene na licu savršen.

Najlakši način da pravilno nanesete konture i da se igrate sa svjetlosti i sjenama vašeg lica je pomoću oblika. U nastavku pročitajte kako.

Srce za čelo

Čvrstom četkicom nacrtajte srce na čelo, koristite svjetliju nijansu od vašeg tena. Donji dio srca izblendajte prema vašem nosu.

Slovo 'C' za jagodičnu kost

Nacrtajte 'C' slovo na vrh jagodične kosti, oko oka i iznad obrve. Za ovu svrhu koristite svjetliju nijansu korektora od vašeg tena.

Kontrastom kontura i svjetla vaša jagodična kost će izgledati puno oštrija.

Trougao za obraz

Za ovu svrhu je potrebno koristiti tamniju nijansu nego što je vaš ten. Počnite da crtate trougao  na mjestu gdje završava vaše uho i povucite crtu do centra obraza. Koristite mekanu četkicu da izblendate konture.

Slovo 'U' za nos

Koristite isti proizvod za nos kao i što ste na obraz. Nacrtajte blago U na nos, dno slova treba da ide na vrh nosa. S ovim ćete postići da nos izgleda uži i kraći.

Ostavite prostor za svjetlo u centru nosa.

Slovo 'V' za usne

Definišite Kupidov luk sa slovom V, koristeći za to olovku za usne. Blendajte od linije usana prema centru usana istom olovkom. Usne popunite ružem za usne.

Krug za bradu

Nacrtajte krug na bradu sa korektorom, koji ste i prethodno koristili. Na ovaj način će vaša brada izgledati mnogo bolje definirano. Sa četkicom za konture zadržite boju u centru i izblendajte je sa puderom.

Podijeli članak