Kako kupanje može da pomogne podmlađivanju našeg tijela

Tajna vječne mladosti

Mnogi u industriji misle da sa 44 godine, Abigail O'Neill je stara da bi radila kao model. Međutim svi bismo bili iznenađeni o njenim godinama ako bismo je samo gledali. Tajna ljepote i savršenosti ovog modela sa 44 godine se ne krije iza njenih gena, O'Neill prati striktnu rutinu hidroterapije koja joj pomaže da bi se održala „vječno mlada“.

Hidroterapija nije samo užitak koji Abigail O'Neill sebi s vremena na vrijeme puža, za nju je hidroterapija svakodnevnica, baš kao i vježba ili zdrava ishrana. U nastavku čitajte više o hidroterapiji koja će vas pomladiti iz topline vašeg doma i također će vam pružiti osjećaj kao da ste cijeli dan proveli u spa.

Hladna terapija

Ova vrsta terapije je kao mini sesija krioterapije, a neće vam oduzeti mnogo vremena. Ukoliko se pravilno postupi sa terapijom hladnom vodom možete uspjeti smanjiti razne upale i bolove u tijelu, također pospješuje rad metabolizma i cirkulacije krvi. Terapija hladnom vodom je veoma lagana i ne zahtjeva mnogo vremena stoga se lako može ubaciti u bilo koji raspored, a praktična je u bilo kojoj situaciji i ima dokazane rezultate.

Svaki dan poslije toplog tuša, neophodno je istuširati se sa hladnom vodom na 30 sekundi. Abigail tvrdi da je ovaj postupak primjenjivala zadnjih 30 godina u svoju rutinu, također je izjavila da je to značajno pomoglo njenoj ljepoti.

Nakon hladnog tuširanja posušite tijelo sa grubim peškirom, nakon toga sa kokosovim uljem hidratizirajte tijelo i nanesite toplu odjeću kako biste izjednačili tjelesnu temperaturu. Ova vrsta hidroterapije je dostupna svima, a veoma je učinkovita za imunološki sistem i cirkulaciju krvi.

Magični tuš od 12 minuta

Ovaj tretman je idealan za njegu lica, oslobađanje tenzija u tijelu i umu i također za toniranje tijela. Savjetuje se da se ovaj proces izvodi jednom do tri puta sedmično. Za ovaj tretman je potrebno odvojiti samo 12 minuta.

Obična rutina je sljedeća: 3 minute se tuširate sa toplom vodom, poslije toga slijedi 30 sekundi hladne vode i ponovite ovaj postupak tri puta. Kupajte se sa što hladnijom i toplijom vodom što možete podnijeti.

Postoje dvije dodatne opcije za ovaj tretman, a to su:

  1. Prije ulaska u tuš nanesite kokosovo ulje na lice i tijelo, tokom prve tri minute koristite se GuaSha alatom za masažu kao biste se oslobodili celulita i tenzije, posebno na području stomaka, nogu ili području tijela na kojem imate najviše problema.
  2. Dok je koža još uvijek vlažna, usporite protok vode prije zadnjeg puta nego što počnete da se tuširate hladnom vodom i izvršite piling tijela sa soli, izmiješajte morsku so i Epsom so.

Čokoladna kupka za ljepotu

Recept ove kupke za ljepotu sadrži kakao puter, lavandu i Epsom so. Poslije ove kupke ćete se osjećati hidratizirani, pomlađeni i opušteni. Odvojite 30 minuta za sebe poslije napornog dana ili stresne sedmice.

Za ovu kupku će vam biti potrebno:

  • 40 g kakao putera
  • 500 g Epsom soli
  • 8-12 kapi ulja od lavande
  • 2 kašike kakao praha
  • 2 kašike suhe lavande

Izmiješajte sve sastojke ručno ili u blenderu.

Dodajte 2 šolje smjese po kupanju, potopite se koliko god vremena želite, isperite se mlakom ili hladnom vodom, potom suhim peškirom posušite tijelo.

Moguće izmjene

Za tahionsku terapiju kod kuće možete dodati druga esencijalna ulja po vašem izboru.

Podijeli članak