Kako učini nos užim?

Savjeti za svaki oblik nosa

Najbolja stvar kod šminke jeste da je veoma prilagodljiva i može da promijeni oblik bilo kojeg lica.

Ovisno o vašem okusu, da li želite veći ili manji nos, veće oči ili izdefinisanu jagodičnu kost. Sa šminkom je sve moguće, samo je bitno da znate gdje ide kontura, a gdje ide svjetlost. Može promijeniti izgled i veličinu nosa i sve ovisi o vama.

U nastavku body.ba vam predstavlja 6 savjeta kako konturisati nos.

Podloga za konturu

Dobrom podlogom za konture ćete postići bolju definiciju nosa. Počnite sa kremastom konturom i nakon toga nanesite bronzer u prahu, možete koristiti tamniju sjenu koju koristite i za obrve ili paletu za konturisanje lica. Boje koje imaju sivu podlogu će izgledati mnogo prirodnije na licu, tako da izbjegavajte bronzere sa narandžastim podtonom.

Krema će stvoriti bazu na kojoj možete ugodnije raditi, a bronzer u prahu će dati prirodniji izgled licu. Međutim ako želite suptilniji izgled, preskočite kremastu konturu.

Blendajte

Kada je riječ o konturama pravilo broj jedan je blendanje. Možda imate savršeno prav nos, a nećete da ga iskrenete s loše urađenom konturom. Blendajte konture prema sredini nosa i na ovaj način će nos izgledati uži.

Počnite s obrvama

Kada počinjete sa konturisanjem nosa, uvijek počnite od obrva i nanosite ga prema vrhu nosa. Na ovaj način ćete izjednačiti obje strane nosa i nećete ga iskriviti s konturama. Nastavite s konturisanjem nosa prema dolje, kako bi vaš nos izgledao značajno uži.

Pazite na obrvama

Ovaj trik je jednostavan i učinkovit: kako biste učinili nos užim, približite vaše obrve nosu.

Ispravite kvrgu na nosu

Iako nekada male kvrgice mogu doprinijeti karakter licu, vjerovatno vam je želja da je uklonite ili smanjite. Dodavanjem mat bronzera na kvrgu ćete smanjiti njenu veličinu. Za kraj nanesite hajlajter na nju kako biste skrenuli pažnju s nje.

Preskočite hajlajter

Ukoliko imate okrugli nos ili nos koji je duži na kraju, ne nanosite hajlajter. Umjesto mat bronzera koristite bronzer koji ima malo svjetlosti u sebi i nanesite ga na centar nosa. Na ovaj način ćete uspjeti privući pažnju na drugi dio lica.

Podijeli članak