Kakve sunčane naočale najviše pristaju vašem obliku lica?

Kada je odabir novih sunčanih naočala u pitanju, možete postupiti na dva načina. Prvi je da odaberete klasiku, model sličan Ray-Ban Wayfarer, koji je u modi već 50 godina, ili da odaberete nešto što je modernije i danas u trendu. Najbitnije je odabrati stil koji odgovara vašem obliku lica, i koji se vama sviđa.

Naočale za okruglo lice

Ključne karakteristike okruglog oblika su meke crte lica i okrugla vilica. Angularne ili ugaone naočale bi najviše odgovarale ovom obliku lica jer bi definirale vaše crte lica. Duboke boje bi umanjile punoću i pomogle licu da se malo izduži.

Naočale za lice u obliku srca

Ljudi sa ovim oblikom lica imaju široko čelo i izražene jagodične kosti sa suženom bradom. Potražite tanke, blago metalne ili providne naočale koje imaju širi donji dio, da biste uravnotežili širinu brade.

Naočale za ovalni oblik lica

Iako je ovalno lice dobro izbalansirano i simetrično, treba imati na umu da je duže nego što je široko. Naočale koje imaju kockast okvir sa velikim lećama bi najviše odgovarale ovom obliku lica.

Naočale za kvadratno lice

Karakteristike kvadratnog lica su jaka linija vilice sa jednako širokim čelom. Cilj naočala bi bio da omekša definiciju lica. Ovom obliku lica bi najviše odgovarale naočale sa okruglim okvirom ili lećama u obliku suze. Metalni okvir bi dodatno omekšao crte lica. Ako imate kvadratno lice izbjegavajte kvadratne ili pravougaone naočale.

Podijeli članak