Ideje za zdrav i brz doručak

Najbitniji obrok dana

Doručak je najbitniji obrok dana i nikada ga ne trebate preskakati. Pogledajte neke ideje za spremanje brzog i zdravog doručka.

Jaja sa špinatom

Jaja su klasičan izbor za zdrav doručak pun proteina. Lako ih je spremiti čak i kada nemate puno vremena ujutro. Možete napraviti omlet, dodati špinat i razno povrće kao što su paradajz i paprike. Na kraju dodajte svježi sir i pojedite zajedno sa integralnim hljebom

Smoothie

Smoothie je spoj jednostavnih elemenata koji zajedno čine savršen spoj zdravog i ukusnog doručka. Možete napraviti smoothie od jagoda, kupina, malina i banana ili se ipak odlučiti za tropski smoothie od ananasa, manga i banana. Koju god kombinaciju voća da odaberete nećete pogriješiti.

Salata od jabuka

Ovo je vjerovatno najlakši doručak za spremiti. Izrežite nekoliko jabuka i poredajte ih po velikom tanjiru. Pospite puter od kikirikija po njima i dodajte priloge po svom izboru. To mogu biti borovnice, maline, banane, žitarice i slično. Dodajte i malo meda za slađi ukus.

Francuski tost

Napravite klasični francuski tost i dodajte priloge koje želite. Naš prijedlog su maline, kupine ili banane. Dodajte i javorov sirup, med ili šećer u prahu.

Podijeli članak