5 ključnih stvari koje svaki trkač treba da posjeduje

Usavršite svoju opremu za trčanje

Ako se već duže vrijeme bavite trčanjem, onda postoje velike šanse da već posjedujete ove stvari. Međutim, ako ste početnik, pogledajte pet ključnih stvari koje su vam potrebne kako bi trčanje učinili što produktivnijim i zabavnijim.

Tene koje odgovaraju vašoj tehnici

Možda ste u iskušenju da uzmete svakodnevne tene koje već dugo želite, međutim, kada je izbor sportske opreme u pitanju trebate biti malo pažljiviji. Tražite tene koje se mogu jako zategnuti, kako bi vam prsti bili na mjestu za vrijeme trčanja. Pleteni gornji dio treba biti lagan, prozračan, udoban i vodootporan kako bi vas održao suhim bilo gdje.

Kvalitetna majica za trčanje

Umjesto pamučne majice odaberite tkanine koje su specijalno napravljene da upijaju znoj i da se hlade. Ove majice su dovoljno udobne da završite svoj trening. Veći dio godine idealan izbor za trčanje je majica kratkih rukava sa patentnim zatvaračem koji pomaže u regulaciji temperature.

Sat koji vas motiviše da trčite

Preporučljivo je da ne nosite svoj svakodnevni sat dok ste na trčanju, radije ga zamijenite sa satom koji će vas motivisati za nove ciljeve. Za razliku od svakodnevnog sata, želite zvona i zviždaljke i sat koji će pratiti vaš napredak. Potražite nešto što prati vašu rutu, mjeri vaš broj otkucaja srca, povezuje se s telefonom i spašava sve statistike.

Tajice

Kvalitetne helanke, od rastezljivog materijala, će najbolje držati vaše noge na mjestu. Potreban je određen stepen kompresije kako biste podržali mišiće nogu i različite tkanine za različite dijelove tijela. Potražite deblju tkaninu na prednjoj butini a tanji materijal na leđima i dnu noge. Ovo će stvoriti najbolju kombinaciju topline i prozračnosti.

Slušalice

Optimistična lista reproduciranja može biti ključ za završetak treninga. Potražite slušalice koje neće apsorbirati znoj i koje imaju dodatak za unutrašnje uho. To će pomoći da se spriječi njihovo ispadanje, i dodatno povećati udobnost.

Podijeli članak