Počnite raditi ove vježbe ako želite ravan stomak

Jednostavne vježbe

Ako vam je u cilju da smršate i dobijete idealnu figuru, prvo mjesto na koje ciljate je stomak. Masnoća u stomaku, osim što vas tjera korak dalje od vaše idealne figure, povezana je i sa stanjima kao što su srčana bolest, dijabetes pa čak i rak. Kada napokon izravnate trbuh, bit će vam lakše da se krećete i da radite na ostalim dijelovima tijela.

Burpee

Ako želite da imate ravan stomak, morate raditi na mišićima što je više moguće. Burpee vam može pomoći upravo u tome. To je eksplozivna vježba koja podrazumijeva prelazak sa pushup pozicije na skok i nazad na pushup poziciju. Ova vježba pogodi svaki mišić od glave do pete.
Stanite sa stopalima u širini ramena. Spustite svoje tijelo, i naslonite dlanove na pod u širini ramena. Uradite sklek, a zatim se brzo podignite i uradite skok.

Mountain climber


Razmišljajte o ovoj vježbi kao o pokretnom planku. Ono što čini ovu vježbu teškom je to što vaše jezgro mora raditi „prekovremeno“ kako bi tijelo ostalo stabilno svaki put kada podignete nogu.
Stanite u poziciju za sklek s rukama ispod ramena. Tijelom formirajte pravu liniju od glave do peta. Podignite desnu nogu i približite koljeno prsima. Isti pokret ponovite i s lijevom nogom.

Hollow statični trbušnjaci

Hollow statični trbušnjaci su idealni za gimnastičare. Ovaj pokret je zaštitni znak njihovog treninga i odličan je za postizanje ravnog stomaka.
Lezite tako da donji dio vaših leđa bude pritisnut uz pod. Istegnite ruke iznad glave i držite ih usmjerene prema naprijed. Za početak zadržite ovu poziciju 30 sekundi, a kada razvijete snagu jezgra, postepeno povećavajte vrijeme.

Bird dog

Bird dog vam pomaže da se krećete dinamično dok vježbate, ovo je odličan način da tonirate stomak. Osim što radite na jezgru i na kukovima, morate paziti i na koordinaciju i balans.
Prenesite težinu na dlanove i stopala. Iskrivite koljena i potrudite se da vam kičma stoji uspravno. Podignite lijevu ruku i posegnite prema naprijed, dok istovremeno podižete desnu nogu i gurate je prema nazad.

Podijeli članak