Isključite um i uživajte u zdravoj kupki

Prirodni sastojci za opuštanje

Prekrasnih  trideset minuta opuštanja može uveliko utjecati na to kako ćete se nositi s ostatkom dana. Smirujuća, luksuzna i dekadentna kupka je dovoljna da vam popravi raspoloženje, bez obzira na to kakav dan ste imali. Kupanje u vodi prožetoj biljkama i eteričnim uljima je najbolji način da se brinete o sebi.

Soli za kupanje

Soli za kupanje su odlična opcija i svaka ima svoje osobine za poboljšanje zdravlja. Epsom soli sadrže magnezijum koji vam pomaže da se opustite, oslobodite stresa i relaksirate; dok himalajske soli izvlače toksine, poboljšavaju cirkulaciju, duboko čiste tijelo i daju vam mekanu i sjajnu kožu.

Ulja za kupanje

Luksuzan i miran izbor koji će preporoditi vašu kožu i opustiti vas. Probajte kombinaciju limuna i narandže, kako biste se riješili masne kože i osjećali se bolje. Jasmin je odličan ako imate suhu i osjetljivu kožu, te na vas djeluje kao afrodizijak.
Međutim, s eteričnim uljima ipak trebate biti oprezni. Prije upotrebe se moraju razrijediti i koristiti u pravilnim dozama.

Kupanje s lišćem i cvijećem

Da biste napravili biljnu kupku. Kombinujte svoje najdraže biljke i ubacite u lonac vode. Ugrijte vodu i prospite je u kupku.
Bilo koja kombinacija biljaka koje vam se sviđaju je savršena za vas. Latice ruže i pupoljci umiruju srce. Lavanda osim što potiče osjećaj smirenosti, dobra je i za toniranje i čišćenje kože. Ružmarin olakšava umor i odličan je kao tonik za čišćenje lica.

Podijeli članak