Raznovrsni načini da koristite vazelin

Proizvod koji je svima koristan

Vazelin vjerovatno nije prva stvar o kojoj razmišljate kada kupujete osnovne proizvode za uljepšavanje. To je nedvojbeno jedan od najsnažnijih proizvoda, koji se može koristiti na bezbroj načina, ne samo u rutini uljepšavanja, već i u drugim oblastima vašeg života.

Može zamijeniti maskaru

Ako niste ljubitelj maskare, ali ipak želite definirane trepavice, namažite ih s malo vazelina. Vazelin ne samo da hidratizira trepavice, već im i pomaže da rastu. Vaše trepavice će biti zdrave, duge i izgledat će prirodno.

Zaustavlja stvaranje ožiljaka

Ako se slučajno opečete dok uvijate kosu, nanesite malo vazelina preko rane kako biste minimizirali stvaranje ožiljka. Nanesite tanak sloj proizvoda na ranu kako bi se brže upio i bolje djelovao.

Krema za lice ili usne

Možda nije elegantan kao ostale kreme za lice, ali vazelin može poslužiti kao odlična hidratacijska krema. Osim toga, vazelin može biti odlična zamjena za labelo ili primer. Prije nanošenja karmina, stavite sloj vazelina na usne kako biste postigli sjajne i nježne usne.

Smanjite ispucale vrhove

Dovoljno je nanijeti malo proizvoda kako biste postigli zdrave vrhove kose. Nanesite vazelin na vrhove kose prije spavanja i ujutro isperite šamponom. Nakon šampona nanesite i regenerator na vrhove kose.

Sredstvo za skidanje šminke

Namočite vatu u vazelin te s malo pritiska nanesite i skinite šminku s očiju. Vazelin je odličan za skidanje maskare, tuša ili vještačkih trepavica. Osim što skida šminku i ostavlja lice čistim, on hidratizira i hranu vašu kožu prije nanošenja ostalih proizvoda.

Podijeli članak