Kakao-slatki užitak za kožu

Kakao ne mora biti samo desert

Osim što je glavni sastojak najboljih čokolada i deserta na svijetu, kakao može biti vrlo koristan i za opće zdravlje. Možete piti kakao i uživati u jedinstvenom okusu koji pruža, ili ga koristiti kako biste brinuli o svojoj koži.

Terapija čokoladom za kožu

Kozmetika na bazi kakaa se naziva gurmanskom kozmetikom. Kao sastojak u kozmetici, kakao osim što ima izvanredna aromaterapeutska svojstva,  budi naša osjetila i opušta nas. Kakao maslac se može koristiti za njegu i za hidratizaciju kože, te on čini kožu mekanom i sjajnom. Kombinacija kakaa i aloe vere je savršena za suhu i oštećenu kožu.

Kakao je snažan antioksidans

Kakao je bogat stearinskom kiselinom, što znači da je on snažan antioksidans. Bori se protiv starenja kože i pomaže u zatezanju lica. Antioksidansi su također važni za opće zdravlje jer obnavljaju ćelije. Oni pomažu u popravljanju štete nastale od strane slobodnih radikala koji dolaze iz toksina.

Smiruje nadraženu kožu

Kakao smiruje opekotine i ožiljke nastale od sunca. On je prirodni lijek koji umiruje bilo kakve iritacije na koži, čak i one uzrokovane ujedima insekata. Kakao regeneriše oštećenu kožu i ,u određenim količinama, može umanjiti ili potpuno ukloniti ožiljke.

Podijeli članak