Kako da se dobro oblačite: 7 pravila koja bi svaki muškarac trebao znati

Savjeti za bolji izgled

Postoji mnogo pravila u životu i nemoguće je pratiti svako koje postoji. Međutim, kada je odjeća u pitanju, pravila su poprilično jednostavna i univerzalna. Naravno da nemaju svi isti okus, i da će, kada je u pitanju oblačenje, svako birati ono što mu najviše odgovara.

Kako muška odjeća postaje sve raznovrsnija i bogatija, nije teško napraviti greške.Ova pravila su izdržala test vremena i zato su i danas funkcionalna.

Nosite kvalitetno odijelo

Klasika je najbolja, upravo zato su tamna i jednostavna odijela uvijek u modi. Odijela sa umjerenim detaljima su odlična ako ne želite dosadan izgled. Potrudite se da odaberete ono koje vam dobro stoji. Ne želite preusko odijelo u kojem se ne možete kretati, niti vam je cilj da odijelo visi na vama.

Uložite u dobar sat

Odaberite sat koji volite, a ne onaj koji izgleda skupo. Satovi su personalni i obilježavaju vaš stil. Sat bi trebao biti praktičan, funkcionalan i svakodnevan.

Nemojte se bojati šarenila

Bez obzira da li je u pitanju formalni ili svakodnevni stil, pokušajte u njega uključiti malo boje. Većina muškaraca se boji svega što nije crno, tamno plavo ili sivo, ali i dodavanje boje može biti ključan detalj. Odaberite zelenu, žutu ili bilo koju svjetliju nijansu plave, kako biste povezali čitavu odjevnu kombinaciju.

Vodite brigu o odjeći

Ako ste investirali i pažljivo odabrali vašu odjeću, onda ne postoji razlog da se ne brinete o njoj. Koristite drvene vješalice za majice, i pažljivo redajte vašu obuću. Održavajte jednostavan režim brige o vašoj odjeći.

Potražite kvalitetnu obuću

Univerzalnost se zasniva na jednostavnosti, te se to pravilo odnosi i na odabir vaše obuće. Boja, uzorci i kvalitet su ključni u vašem odabiru. Uložite u obuću koja će vam trajati godinama. Klasični i praktični stilovi bi trebali biti pravi izbor za vas.

Ne pretjerujte s modnim dodacima

Modni dodaci kao što su kravate, šeširi, narukvice i šalovi, mogu upotpuniti vaš izgled, ali trebate biti pažljivi u spajanju ovih dodataka, kako ne biste napravili velike modne greške. Najbitnija je harmonija između vaše gotove odjevne kombinacije, i dodataka za koje se odlučite. Kada ste u dilemi, zapamtite da je manje više.

Oblačite se za prigodu

Stil nije samo vaš lični izraz i ponekad je potrebno da se prilagodite okruženju u kojem ćete biti. Potrebna vam je prava kombinacija za ambijent u kojem se nalazite. Iako je originalnost odlična, poštovanje prema prostoru i ljudima koji vas okružuju, ima veliku ulogu.

Podijeli članak