Nevjerovatni sok od celera koji topi kilograme

Popularni napitak

Stručnjaci vjeruju da pijenje soka od celera može da pomogne s mnogim zdravstvenim problemima koje imate. U ovaj sok možete dodati i drugo voće i povrće poput krastavaca i jabuka kako biste ga učinili ukusnijim.

Celer može smanjiti upalu jer je bogat antioksidantima. Bori se protiv infekcija i može spriječiti bolesti jetre. Može dovesti do manje nadutosti nakon jela i pomoći u sprječavanju infekcije urinarnog trakta. Može pomoći i u smanjenju visokog holesterola i krvnog pritiska.

Da biste napravili sok od celera, sve što vam je potrebno je sokovnik ili blender. Ubacite 1 ili 2 snopa celera u sokovnik. Pomiješajte celer dok ne dobije teksturu kakvu ima smoothie. Ako je potrebno, možete dodati i kapljicu vode. Najbolje je da ne koristite puno tečnosti kako ne biste razradili sok.

Ako želite da popravite okus, u ovaj sok možete dodati i mrkve, jabuke ili krastavce. Možete napraviti i ukusni smoothie od kokosa, celera i mrkve koji je izrazito hranjiv i zdrav.
Preporučuje se da prilagodite organizam na čisti sok od celera. Iznenadit će vas pozitivni rezultati, koje ćete za nekoliko sedmica primijetiti. Ovaj sok možete konzumirati svakodnevno, a jedan od idealnih načina, da izgubite kilograme, je da popijete čašu soka od celera na prazan stomak ujutro.

Podijeli članak