Kako da se na jednostavan način riješite podočnjaka?

Prirodni lijekovi

Podočnjaci su najčešće uzrokovani nedostatkom sna, alergijama ili stresom. Dobra vijest je da nema potrebe da trošite velike količine novca na skupe kreme i kozmetičke proizvode, jer postoje raznovrsni prirodni lijekovi  koji vam mogu pomoći.

Kokosovo ulje

Prednosti kokosovog ulja su beskrajne. Osim što poboljšava vaše zdravlje i fizički izgled, kokosovo ulje može umanjiti i podočnjake. Prije spavanja jednostavno nanesite kokosovo ulje na oči, i ujutro kad ustanete isperite lice hladnom vodom. Vitamin E i antioksidanti koji se nalaze u kokosovom ulju pomažu da se poprave oštećene ćelije kože.

Krastavac

Ako želite brz oporavak kože ispod očiju, onda je vrijeme da počnete koristiti krastavce. Stavite krastavce u sok od limuna i držite u frižideru nekoliko minuta. Nakon toga stavite ih na oči i držite 10-15 minuta. Dobro pazite da vaše oči ne dođu u dodir s limunovim sokom.

Hladne vrećice čaja

Potopite dvije čajne vrećice u toploj vodi otprilike 3-5 minuta, stavite ih u posudu, zatim u frižider. Nakon 20 minuta ih izvadite iz frižidera, iscijedite ostatak tečnosti, i stavite ih na oči. Držite ove vrećice na očima 15-20 minuta.

Ružina voda

Ružina voda osim što pomlađuje kožu i umiruje umorne uči, pomaže i u smanjenju tamnih krugova oko očiju. Namočite pamučnu tkaninu u ružinu vodu, a zatim stavite natopljenu tkaninu direktno na zatvorene kapke. Ostavite obloge na očima 15 minuta. Za najbrže rezultate koristite lijek dva puta sedmično.

Paradajz

Paradajz je poznat po tome što odlično njeguje kožu. Ima svojstva izbjeljivanja koja mogu brzo ukloniti vaše tamne krugove. Pomiješajte 1 kašiku soka od paradajza i pola čajne kašike soka od limuna. Jednostavno stavite ovu mješavinu ispod očiju i ostavite da djeluje 10 minuta. 

Podijeli članak