John Cena i njegova kombinacija treninga s ishranom

Šta jede WWE zvijezda John Cena?

John Cena ima jednu od najimpresivnijih figura u historiji profesionalnog hrvanja. Veliki dio zasluga za nju treba pripisati ravnoteži koju je uspio postići između rigoroznih vježbi i kvalitetnog unosa hrane.

Kombinacija ishrane i vježbanja je ključni faktor za postizanje besprijekornog fizičkog izgleda. Fitnes, bez dobro organizovanog i kvalitetnog plana ishrane, jednostavno ne bi funkcionisao. 

Cena smatra da je potrebno puno više od fizičke vježbe kako bi se postigla vrhunska spremnost. Potrebna je spremnost da se pravilno hranite s pravim količinama hrane. John se ponosi time što se strogo pridržava pravila kada je u pitanju ishrana i trening, i smatra kako je najvažnije imati samodisciplinu.

Doručak

Njegov doručak je bogat proteinima i veoma je hranjiv. Zobene pahuljice daju mu visok nivo vlakana, proteine i nizak nivo masti. Lako prenosiva proteinska čokoladica mu pomaže da dobije dodatnu dozu proteina u svom tijelu.
Doručak: 6 jaja, 100 g zobenih pahuljica s grožđicama i umakom od jabuke, proteinska čokolada

Ručak

Ručak mu pruža različite nivoe proteina i drugih hranjivih materija. Povrće i piletina čine vitalni dio njegove bogate prehrane.
Ručak: 100 g smeđe riže, pileća prsa i povrće.

Užina

Njegove užine su veoma lagane i sastoje se od proteinskog šejka i banane. Ovo mu pomaže da oporavi mišiće nakon treninga.

Večera

Povrće i piletina su sastavni dio njegove večere. Konzumacija smeđe riže, tjestenine i salate dodaje još više proteina njegovoj planiranoj ishrani. Proteinski šejk mu pomaže u održavanju težine i postizanju većeg nivoa snage.
Večera: Smeđa riža/ tjestenina, salata, povrće, piletina na žaru i riba.

Cheat day

Iako Cena religiozno prati dijagram dijete od 6 dana sedmično, ipak uvijek odvoji dan za cheat meal. Ovaj dan mu daje slobodu da jede šta god poželi. Njegova omiljena hrana je odrezak, losos, jaja, orasi, pasulj, francuski tost, kolači od borovnice ili banane i pizza.

Motivacija

Jasno je da je John Cena svjestan činjenice da dijeta zahtijeva puno predanosti i strpljenja, međutim, nagrade koje dolaze uz nju su vjerovatno dovoljne da ga drže motivisanim. On je pojednostavio dijetni plan i naglasio koliko je bitno kombinovati vaš režim ishrane s planom treninga.

Podijeli članak