Najbolje muške jakne koje možete nositi tokom čitave godine

Jakne za muškarce

Kupovina odjeće ponekad zna biti zahtjevna, pogotovo ako je u pitanju odjevni predmet koji ćete svakodnevno nositi. Zato prije kupovine jakne trebate dobro razmisliti o njenoj univerzalnosti, mogućnosti kombinovanja s drugom odjećom i kvalitetu materijala.

Univerzitetska jakna

Ova jakna je obožavana od strane sportaša jer je svestrana i univerzalna. Univerzitetska jakna ima mladalački stil, koji je miks svakodnevne i sportske odjeće.

Bomber jakna

Zajedno sa univerzitetskim jaknama, bomber jakne su bile jedan od najtraženijih odjevnih predmeta u posljednjih nekoliko godina. S ovom jaknom možete ciljati na gotovo bilo koju odjevnu kombinaciju.

Terenska jakna

Ova klasična jakna uspijeva da bude svevremenska iz sezone u sezonu i potpuno izbjegava modne zaplete. Bez obzira na vremensku prognozu, ova jakna, osim što dobro izgleda, garantuje vam i zaštitu od kiše i zime.

Trenerska jakna

Trenerska jakna je dobila naziv jer je nošena od strane sportskih trenera. Ova lagana i vodootporna jakna je odlična za svako godišnje doba.

Trucker jakna

Ova jakna je, više od 150 godina, nezaobilazan odjevni predmet muškaraca. Ima mnoštvo slojeva koji će vas štititi kada je temperatura niska i izrazito je praktična.

Kožna jakna

Asimetrična i uska, bajkerska jakna je opravdala tvrdnju da je najuniverzalniji odjevni predmet muškaraca.

Antilop jakna

Obzirom na impresivnu moć antilop jakne da se kombinuje uz bilo koji odjevni predmet, teško se sjetiti perioda kada ova jakna nije bila dobar izbor. 

Podijeli članak