Dvije navike koje će vam potpuno transformisati kožu

Njega kože lica

Najbolji osjećaj je kada pronađete novi način da poboljšate izgled vaše kože. To može biti pronalazak proizvoda za bubuljice, nove hidratantne kreme ili seruma zbog kojeg vaša koža sjaji. Postoje dva jednostavna koraka koji će vam pomoći da napravite nevjerovatnu razliku na vašem licu.

Prvi korak

Prvi i osnovni korak, za bolje zdravlje vaše kože, je pranje vašeg lica dva puta. Pranje lica samo jednom nije dovoljno, jer ovako skinete samo mali sloj šminke. Čak i ako ne nosite nikakve makeup proizvode na vašoj koži, pranje vašeg lica dva puta je neophodan korak. Tokom dana, vaše lice je izloženo prljavom i zagađenom zraku koji uveliko može pogoršati vašu kožu. Pravilno čišćenje lica, ne samo da uklanja ulja, šminku i prljavštinu s vašeg lica, već dozvoljava i ostalim proizvodima, koje kasnije nanosite, da se bolje upiju u kožu.

Drugi korak

Drugi korak, koji će pomoći ostalim proizvodima da se bolje upiju, je da pazite kojim redoslijedom nanosite proizvode na vašu kožu. Potrudite se da nanošenje ulja bude posljednji korak u vašoj rutini. Osnovno pravilo koje trebate pratiti je da počnete s nanošenjem laganih proizvoda, i da završavate s uljima i kremama.

Podijeli članak