Izgubila je 68 kilograma za godinu dana prateći dijetu sa niskim unosom ugljikohidrata

Nevjerovatna transformacija

Iako bi Daniella voljela da kaže kako je njena transformacija bila dramatična, ipak priznaje da je njen gubitak težine tekao postepeno. Godinama je pokušavala da izgubi na težini, dok nije shvatila da mora pronaći dijetu koje se može držati kako bi uočila stvarne promjene. Kada je shvatila šta joj odgovara, nije bilo zaustavljanja.

Ishrana

Ona je počela sa mnogo malih promjena koje su joj pomogle da razbije loše navike. Na početku je smanjivala s konzumacijom gaziranih napitaka, dok ih nije potpuno izbacila iz svoje dnevne ishrane. Nakon toga počela je pratiti svoje obroke i držala se plana ishrane koji je imala. Daniellina početna granica je bila 1.500 kalorija, i držala se uglavnom hrane sa niskom količinom ugljikohidrata, šećera i s dosta proteina.

Plan ishrane

Doručak: kafa sa šlagom bez šećera, i grčki jogurt
Ručak: salata od puretine i sira, voćna salata
Grickalice: sir, voće ili proteinska čokoladica
Večera: piletina, povrće i krompir
Desert: jagode i šlag

Vježbanje

Kada je počela sa novim režimom ishrane, počela je i sa vježbanjem. Daniella nije bila u formi, i kada je tek počela s teretanom pokušala je raditi vježbe visokog intenziteta. Međutim, ove vježbe su ostavile strašne posljedice na njena koljena i leđa. Sa intenzivnih kardio vježbi i teških treninga, ona je prešla na hodanje na pokretnoj traci sat vremena dnevno.

Kada se počela osjećati ugodnije u teretani, uključila je različite vrste vježbi u svoj trening. Vježbe za jačanje mišića i kardio su bile njena svakodnevna aktivnost. Njen krajnji cilj, osim da smrša, bio je i da tonira tijelo i da postane jača.

Savjet za početnike

Njen savjet za ljude koji žele da smršaju je da budete sebični. "Naučite da sami sebi postanete najbolji prijatelj, jer je to krucijalno kako biste postigli rezultate." Ona također smatra kako je bitno da ne krivite sebe za greške koje pravite u procesu, i da ne postavljate ciljeve koje ne možete tako lako postići. "Svi su različiti, i ponekad ćete se možda osjećati kao da vam ne ide dobro, ali uvijek navijajte za sebe!"

Podijeli članak