Kako istaknuti plave oči?

Šminka za plave oči

Isto kao što odjeća može naglasiti vašu figuru, tako i određene tehnike šminkanja mogu naglasiti vaše oči. Ako je vaš krajnji cilj da istaknete oči, onda postoje metode kojim to možete uspjeti.

Najbolje sjene za plave oči

Plave oči se odlično slažu uz zemljane tonove kao što su bronzani, crveni i narandžasti. Ovi tonovi će naglasiti plavu boju u vašim očima. Zlatna, boja breskve i smeđa su također odlična opcija za isticanje plavih očiju. Ako želite dramatičniji izgled, plava sjena s plavim očima je savršena kombinacija za vas. 

Naglasite vaše oči tušem

Ako niste raspoloženi za eksperimentisanje sa sjenama, odlična alternativa može biti i tuš ili olovka za oči. Ljubičasta olovka za oči će učiniti čuda za vaš izgled. Kada nanosite tuš, potrudite se da aplikacija proizvoda bude intenzivna i što bliža liniji vaših očiju. Razmažite olovku kako biste dobili smokey-eye izgled, i dodajte malo boje ispod očiju.

Zagrijte vaš ten

Kako biste postigli svjež izgled i naglasili plave oči, preporučuje se da „zagrijete“ vaš ten. Dodajte bronzer i suptilnu boju na usne. S toplim i jednostavnim ostatkom lica, fokus se prebacuje na plave oči.

Obratite pažnju i na obrve

Još jedan način da naglasite oči je da promijenite boju vaših obrva. Ako volite dramatičan i izazovan izgled, obrve možete obojiti u bijelu boju. Ovako ćete naglasiti oči na način na koji to rade pratioci visoke mode. Ako imate tamnu kosu, onda se držite toga da i vaše obrve budu tamne.

Podijeli članak