Nevjerovatni fitnes program Instagram senzacije Tammy Hembrow

Australijska fitnes trenerica i njeni savjeti o treningu i ishrani

Hembrow je objavila svoj prvi Instagram post početkom juna 2013. godine, međutim njena karijera Instagram fitnes trenerice porasla je tek 2015. godine, nakon što je rodila sina, te u kratkom vremenskom periodu uspjela vratiti staru figuru.

Trening

Instagram zvijezda kaže kako se osjeća energičnije kada uklopi trening u svoj zauzeti raspored i kako je njen cilj da bude inspiracija za vježbanje drugim zauzetim mamama: “Osjećam se mnogo bolje kada treniram, ne osjećam umor i lakše držim korak sa svojom djecom. Nebitno da li je u pitanju trening u teretani ili intenzivno vježbanje kod kuće, uvijek se trudim da uklopim fitnes u svoj raspored.”

Redovan trening

Tammy kaže kako je ključ njenog dobrog izgleda upravo redovan trening. Ona trenira tri do pet dana sedmično, radeći minimalne kardio vježbe i dižući tegove. Ona također kaže kako postoje neki jednostavni trikovi vježbanja za mame, koji ne oduzimaju previše vremena a daju odlične rezultate. Kada je u teretani, Tammy se više fokusira na donji dio tijela. “Uvijek odaberem mnoštvo kombinacija treninga i uradim tri seta od 10 do 12 ponavljanja. Kada vježbam uvijek koristim tegove kako bi pojačala intenzitet treninga.”

Ishrana

Što se tiče namirnica koje su vam potrebne kako biste imali energije za intenzivne vježbe, Tammy ima poprilično jednostavne savjete: “Za mene su proteini kao što su pileća prsa, ćuretina i riba osnova zdrave ishrane. Međutim, dok sam pokušavala da izgradim sadašnju figuru, nisam konzumirala dovoljnu količinu proteina koja mi je potrebna, tako da su mi suplementi poput proteinskih šejkova dosta pomogli u tome. Morala sam da jedem puno kako bih izgradila dovoljno zdrave mase. Moja ishrana se sastoji i iz puno zdravih ugljikohidrata kao što su smeđa riža, zobena kaša, krompir i zdrave masti.”

Što se tiče deserta, Tammy kaže kako se uvijek potrudi da unese nešto slatko u svoju ishranu. Za nju je sastavni dio dostizanja cilja balansiranje između zdrave i nezdrave hrane. “Moje tijelo je naviklo da jede zdravo, pa čak i kada pojedem nešto nezdravo to ne utječe na moj napredak.”

Podijeli članak