Najbolje kombinacije hrane s pivom

Izvanredni spoj okusa

Iako svijet vina obiluje idejama za kombinacije hrane, kako biste uskladili okus pića s namirnicom, svijet piva u tom dijelu zaostaje. Međutim, postoje izvanredne kombinacije hrane s pivom uz pomoć kojih ćete još više zavoljeti ovaj napitak.

Pizza

Pizza je, pored hamburgera i hot dogova, jedna od najpopularnijih namirnica brze hrane. Zbog količine hmelja i sastojaka koje pivo sadrži, pizza je odlična za kombinovanje kako biste postigli slatko-kiselkast okus.

Pržena piletina

Hrskava pržena piletina prelivena limunovim sokom se najbolje slaže s pivom koje je na bazi breskve, trešnje ili kupina.

Tjestenina

Tamno ili lager pivo najbolje dopunjuje hladnu tjesteninu tokom jela. Ova kombinacija okusa je garantovano izvanredna.

Sir

Bilo koji sir u kombinaciji s pivom čini ukusan spoj. Probajte kombinaciju čedar sira sa srednje tamnim pivom.

Biftek

Belgijsko pivo i slani mesni odrezak zajedno čine kombinaciju kojoj je teško odoljeti. Uz biftek najbolje se slaže belgijsko pivo. Slatkoća piva i pikantni i snažni okus mesa, pogotovo govedine, zajedno čine eksploziju okusa.

Sušeno meso

Suhomesnati proizvodi idu odlično s vinom, ali i kombinacija istih s pivom vas može iznenaditi.

Sushi

Delikatan okus sushija možete upotpuniti pivom. Lagana piva, koja su slatka i blaga, se savršeno nadopunjuju sa sushijem ili drugim morskim plodovima.

Torta od sira

Deserti bogate teksture, kao što je torta od sira, najbolje se slažu s pivima karamel boje, i s pivama koje su na bazi voća.

Čokolada

Iako ova kombinacija zvuči čudno, nevjerovatno je kako se čokolada i pivo međusobno nadopunjuju i stvaraju poseban i inovativan okus. Hladno pšenično pivo i čokolada su odlična kombinacija.

Podijeli članak