Supermodel Gigi Hadid o svojoj dijeti i vježbanju

Victoria Secret anđeo otkrila je više o svom načinu života

23-godišnja Gigi Hadid, koja je već tri puta bila dio Victoria Secret revije, prati intenzivnu rutinu kako bi održala figuru. Boks, odbojka i trening s utegama je uvrstila u svoje omiljene treninge, a kada je ishrana u pitanju, ona se drži zdrave dijete bogate proteinima.

Ishrana

Hadid se drži čiste dijete bogate proteinima i s minimalno ugljikohidrata. S vremena na vrijeme uživa u brzoj hrani, ali se uglavnom drži čiste ishrane.

Iako mnogi modeli otvoreno razgovaraju o izostavljanju kofeina zbog zdravlja i dobrobiti, Hadid već dugo izjavljuje kako je ovisna o kafi, i koliko joj ovaj napitak pomaže u preživljavanju dana. 

Proteini

Gigi je uvrstila proteine u svoju ishranu. Obožava kajganu, tost ili zobenu kašu za doručak. Njena omiljena salata je salata od rukole, koja uključuje puno parmezana, a omiljena grickalica joj je salama, čips, humus, šargarepa i voće.

Gigi je također otkrila kako nikada ne praktikuje post. Ona smatra da gladovanje nikada ne treba biti dobra opcija za vaše zdravlje ili za vaš razum.

Fitnes

Samoproglašena ovisnica o fitnesu, Hadid kaže kako je svjesna koliko vježbanje može promijeniti tijelo. Njen trener, Rob Piela, govori kako on stalno izaziva Gigi u svakodnevnim treninzima: “Niko ne želi da radi istu stvar iznova i iznova, svi vole biti izazvani. Izazov zavisi od toga kako se ona osjeća kada treniramo.”

Boks

Hadid ispunjava svoj dan s mnogo naizmjeničnih treninga, ali njena omiljena aktivnost je boks. Njen trener uključuje boks u većinu njenih treninga, obzirom da je ovo odlična kardio aktivnost. Pored boksa Gigi voli i preskakanje konopca i kaže kako je ovo odlično za noge. Ona se fokusira i na vježbe snage, uključujući i vježbe za izgradnju mišića.

Motivacija

Njen trener Piela kaže kako Gigi trenira čak i kada je na putu. Oni komuniciraju preko FaceTime-a i na taj način se međusobno motivišu: “Motivacija i podrška, bez obzira gdje ona bila, je kritična.”

Podijeli članak