Šta se nalazilo na Ronaldovom jelovniku tokom odmora u Hrvatskoj?

Fudbaler uživao u tradicionalnoj mediteranskoj kuhinji

Cristiano Ronaldo i njegova zaručnica Georgina Rodriguez danas su završili sa svojim odmorom u Hrvatskoj. Tokom nekoliko dana njihovog boravka u prelijepom Dubrovniku mediji su pratili svaki njihov korak, čak i kada je u pitanju izbor hrane na jelovniku.

Dobro je poznato koliko Ronaldo pazi na svoj izgled i zdravlje. To se nije promijenilo ni na ovom kratkom odmoru. Iako voli jesti sve, Ronaldo se ipak držao određenog broja kalorija koje smije jesti.

Svjetski poznati fudbaler je u Dubrovniku odabrao tri restorana i probao njihove najbolje specijalitete. Jeo je u restoranu "Dubrovnik" na Lopudu, u restoranu "360" i u vili "Šeherezada" u kojoj su on i Georgina odsjeli.

Nijedan restoran nije htio otkriti previše informacija, zbog ugovora o tajnosti. Ali prema njihovim specijalitetima nije bilo teško zaključiti šta je fudbaler jeo.

Njegovi obroci su se sastojali uglavnom od morskih plodova. Neke od njegovih omiljenih riba su brancin i bakalar. Ronaldo ne može zamisliti da se njegov obrok ne sastoji od zdrave kombinacije hrane. On dobro pazi na ishranu i tokom svog boravka u Hrvatskoj jeo je uglavnom jastoge, rižoto, škampe, kozice, tjesteninu i naravno dosta povrća.

Ronaldo ne pije alkohol i ne jede slatko. Za doručak jede kroasane sa šunkom i sirom, velike količine voća, voćnog soka i kafe. Ovakav doručak ga drži sitim do ručka.

Od ugljikohidrata Ronaldo jede rižu pa je uživao u rižotu s domaćom salsom, jastogom, škampima i kozicama. Kao prilog, jeo je dalmatinsku blitvu i razno povrće s grila.
Ronaldo često dijeli slike svojih obroka tako da nije tajna da on ne voli miješati ugljikohidrate.

Ronaldo se danas, zajedno sa Georginom, vratio u Torino i završio svoj kratki odmor u Hrvatskoj.

Podijeli članak