Najbolji stilovi tetovaža za muškarce

Ideje za tetovaže

Prije odlaska u tattoo shop trebali biste razmisliti o mnogo stvari, a jedna od najbitnijih je stil koji ćete odabrati. Važno je da imate barem osnovnu ideju prije nego što počnete konsultacije s vašim tattoo umjetnikom. Body.ba vam donosi najpopularnije stilove tetovaža u svijetu.

American traditional

Ovaj stil je karakteriziran čistim, crnim obrisima i primarnom paletom boja. Također, ovaj stil obično sadrži lubanje i ruže.

Tradicionalni japanski

Inspirisan je tradicionalnim japanskim umjetničkim djelima. Čiste linije ovog stila i minimalno sjenčenje često se koriste za stvaranje crteža životinja kao što su tigrovi, ribe i slično.

Realizam

Cilj ovog stila je da kreira subjekte koristeći sjenčenje i kontraste boja, kako bi tetovaža izgledala što realnije.

Ilustrativni stil

Kombinuje aspekte tradicionalnog tetoviranja i realizma. Ovaj stil karakterišu jedinstveni obrisi i intenzivne boje.

Netradicionalne tetovaže

Ovaj stil se u velikoj mjeri oslanja na sjenčenje i boju kako bi se stvorio realističan portret. Američke tradicionalne slike se predstavljaju na moderniji način.

Minimalizam

Minimalizam, ili geometrijski stil, se fokusira na oštre crne linije na malom prostoru. Minimalizam je precizan, a rezultati su često jedinstveni i simbolični.

Chicano

Chicano stil ima toliko kulturnog utjecaja da je imao značaj i za druge stilove. Ovaj stil je rođen iza rešetaka, gdje su umjetnici u zatvorima koristili malo materijala koje imaju kako bi napravili ovaj očaravajući stil tetoviranja.

Blackwork

Blackwork primjenjuje bilo koji dizajn koji uključuje crno mastilo. Mnogo toga se može uraditi s ovom svestranom i upadljivom bojom. Neke od ideja blackworka koje se danas pojavljuju su apsolutno zapanjujuće.

Plemenske tetovaže

Ovo je najstariji stil tetovaža na svijetu, i trebao bi se posmatrati kao tradicija tetoviranja u različitim zajednicama. Tetovaže su gotovo uvijek u crnoj boji s razrađenim tradicionalnim obrascima.

Podijeli članak