Dijeta koja je Rihannu učinila još atraktivnijom

Rihanna trenira puno kako se ne bi odrekla hrane koju voli

Rihanna je vjerovatno jedna od najzgodnijih pjevačica današnjice, međutim, i ona sama priznaje kako nije lako doći do njene figure. Ona održava strog režim vježbanja za kontrolu tjelesne kondicije i težine kako bi održala svoju figuru, a ponekad jede samo jednom dnevno.

Nizak unos ugljikohidrata

Rihanna prepoznaje da su njen najveći problem ugljikohidrati, jer se šećeri koji se nalaze u njima brzo pretvaraju u mast. Kako bi kontrolisala svoju figuru, ona često ima dane kada nikako ne unosi ugljikohidrate. Ponekad to radi i tri do četiri dana kako bi smanjila nivoe masti.

Obroci

Za doručak ona često ima samo toplu vodu s limunom i ananasom. Rihannin ručak se obično sastoji iz krompira (za esencijalno mišićno gorivo) i od raznih vrsta morskih plodova. Ona ribu jede čak dva puta dnevno.

Svaki njen obrok koji ima ugljikohidrate je uglavnom nešto što je hranjivo, a lako se probavlja. Lisnato povrće, slatki krompir, integralni hljeb i sirovo povrće su najčešće njen izbor.

Bez crvenog mesa

Rihanna, kao i mnoge druge poznate ličnosti, izbjegava crveno meso. Ograničila je svoj unos crvenog mesa na jednom sedmično, i trudi se da unos ovih namirnica drži na minimumu.

Grickalice

Iako mnoge poznate ličnosti često grickaju zdrave namirnice kao što su grožđe, jabuke, sjemenke i slično, Rihanna priznaje kako nije toliko rigorozna kada su grickalice u pitanju. „Nikad ne znam kako ću se osjećati, zato uvijek želim biti spremna.“ Njene omiljene grickalice su Cheetos, Oreos, crno i bijelo vino, vodka i soda.

Strog režim vježbanja

Rihanna previše voli hranu i jede ono što voli, zato zna da se mora više truditi u teretani. „Svaki dan idem u teretanu jer nisam spremna da se odreknem hrane. Zato žrtvujem sat vremena u teretani."

Personalna kuharica

Rihanna ima svoju personalnu kuharicu Debbie Solomon već četiri godine. Debbie priznaje kako Rihanna nije izbirljiva kada je hrana u pitanju, već da njeni obroci zavise od raspoloženja „Ostalim klijentima pošaljem meni za sljedeću sedmicu kako bi znali kakve namirnice su mi potrebne, međutim, sa Rihannom je potpuno drugačije.“

Nije teško zaključiti da Rihanna uživa u hrani koju jede, te da žrtvuje intenzivne treninge za ukusan i hranjiv obrok!

Podijeli članak