Najbolji način da istaknete zelene oči

Inspiracija za šminkanje

Zvijezde kao što su Emma Stone, Kristen Stewart i Rihanna uvijek nas ostavljaju hipnotiziranim svojim prelijepim zelenim očima. One dokazuju da znaju tačno kako trebaju da se igraju s ovom predivnom bojom očiju.

Postoje tri uobičajene nijanse zelenih očiju. To su potpuno zelena, s nijansama svijetlo i tamno zelene, zlatno zelena, s nijansama zelene i zeleno žute boje, i zelena boje lješnjaka, sa zelenim i smeđim tonovima.

Potpuno zelene oči

Profesionalni šminkeri preporučuju da koristite šminku za oči s bogatim crvenim tonovima kako biste istakli zelene oči. Lagano nanesite malo rumenila na donju liniju vaših trepavica mekanom četkicom za sjenilo. Ovako ćete istači zelenu boju.

Zlatno zelene oči

Smokey eyes je najbolji način da napravite kontrast dubine i lakoće boje vaših očiju. Ovaj izgled ćete postići sjenama boje lavande i crvenog vina. Crnom olovkom nacrtajte liniju na donjoj liniji oka kako biste dodali definiciju.

Boja lješnjaka

Ako želite da naglasite zelenu boju, preporučuje se da odaberete sjenu koja je slična najsvjetlijoj nijansi vaše boje očiju. Stavite je na kapke ili u unutrašnje uglove kako biste naglasili vašu prirodnu boju. Dodajte ljubičasti tuš, olovku ili maskaru, jer se ova boja odlično slaže uz zelene oči.

Podijeli članak