Kako je od strastvenog gamera postao fitness senzacija

Nevjerovatni Uzoma Obilor

Uzoma Obilor je od strastvenog igrača kompjuterskih igrica prešao u profesionalnog sportaša i fitness senzaciju na društvenim medijima. On ostvaruje sve svoje fitness ciljeve, dok njegova vojska obožavatelja raste svaki dan.

Od video igara do profesionalnog sportaša

Uzoma u svojim tinejdžerskim godinama nije bilo toliko zainteresovan za fitness kao danas. On je bio strastveni ljubitelj video igara, ali kako je odrastao, tako je taj interes sve više slabio, dok je istovremeno rasla njegova ljubav prema fitnessu.

Početni ciljevi

Nakon što je Uzoma počeo trenirati s utezima, njegov glavni cilj je bio da izgradi six-pack. Međutim, nakon što je u srednjoj školi počeo trenirati američki fudbal i hrvanje, njegovi interesi su se počeli mijenjati. Počeo je trenirati kako bi izgradio snagu i veličinu mišića. Postao je strastven u tome da pomjera svoje granice u teretani.

Poslije srednje škole, Uzomovi dani treniranja sportova su završili, ali njegova strast za dizanjem utega je ostala. On je trenirao svaki dan kako bi popravio svoju kondiciju i fizički se pripremio za bodybuilding tačmičenja.

Bodybuilding takmičenja

Nakon nekoliko mjeseci napornog vježbanja, Uzoma je odlučio da je vrijeme za takmičenje Men’s Physique. Iako je on volio da se takmiči, shvatio je da je njegovo tijelo previše veliko za takmičenja Men’s Physique, srećom, u tom period uvedena je klasična fizička podjela, što je za Uzomu bila odlična vijest.

Svojom radnom etikom i impresivnom građom, Uzoma je ubrzo postao senzacija među bodybuilderima. 2017. godine Uzoma je dostigao vrhunac kada je osvojio IFBB Pro nagradu. Tada je imao samo 21 godinu.

Popularnost na društvenim mrežama

Kako je njegovo ime postajalo sve popularnije među bodybuilderima, tako je Uzoma postajao sve utjecajniji i na društvenim medijima. Ubrzo je stekao veliki broj fanova na svojim online profilima. To je za Uzomu bila nevjerovatna inspiracija. Njegov novi cilj je bio da pomogne drugima da ostvare svoje fitness ciljeve.

Trening

Uzoma Obilor je veliki obožavatelj progresivnog treninga i piramidalnih setova. On svaku vježbu počinje s lakšom težinom i polako dodaje veće težine kako napreduje. Dodaje težine dok ne dostigne maksimum, i onda se vrati na početnu težinu, odnosno na najnižu tačku “piramide”.

Progresivni trening je drugi oblik vježbanja koji je sličan piramidalnim setovima, jer se težina postepeno povećava tokom vremena. Međutim, umjesto da povećava težinu samo tokom treninga, Uzoma povećava težine tokom mjeseci vježbanja.

Ishrana

Uzoma uglavnom jede čisto. On pokušava da pojede šest manjih obroka dnevno, jer to održava njegov metabolizam brzim i zdravim. Ako želi izgubiti više masti, Uzoma praktikuje dijetu s visokim udjelom masti i bjelančevina, a niskom razinom ugljikohidrata. To mu pomaže da sačuva mišićnu masu dok gubi težinu.

Zašto je Uzoma toliko inspirativan?

Uzoma Obilor je postao IFBB Pro kada je imao samo 21 godinu. Njegov uspjeh ga čini idolom mnogim mladim sportistima koji žele krenuti istim putem. Njegova priča nas uči da je bitno vjerovati u svoje ciljeve. Čak i ako put postane težak, nastavite pratiti svoj cilj i ići naprijed. Ovako je Uzoma Obilor ostvario svoje ciljeve, a s ovim načinom razmišljanja, i vi možete uspjeti.

Podijeli članak