Od gimnastičarke do profesionalne igračice golfa: Kako je tekla karijera Paige Spiranac?

Najljepša profesionalna igračica golfa

Američka profesionalna igračica golfa i ljubiteljica fitnesa, Paige Spiranac, osvojila je brojne nagrade tokom svoje karijere. Paige je također poznata na društvenim mrežama, a njena baza fanova svakodnevno raste. Međutim, golf nije bio prvi izbor za Paige.

Početni ciljevi

Paige Spiranac je odrasla u sportskom okruženju. Njena majka je bila profesionalna balerina, a otac joj je bio elitni fudbaler. Njen prvobitni cilj je bio da bude gimnastičarka, i sanjala je kako će se jednog dana takmičiti na Olimpijskim igrama.

Povreda koja joj je završila karijeru

Paigein talenat u gimnastici omogućio joj je da dobije poziv od američkog gimnastičarskog tima. Na početku je sve bilo idealno, ali neočekivana povreda zglobova potpuno je zaustavila njenu kratku karijeru gimnastičarke. Njeni snovi o tome da se takmiči na Olimpijadi raspali su se u trenu.

Početak karijere u golfu

Dok se oporavljala od povrede, Paige je shvatila da ne želi odustati od profesionalnog sporta. U međuvremenu je tražila druge sportske aktivnosti koje su joj omogućile da ostvari svoje snove i  postane profesionalna sportašica. Još u srednjoj školi igrala je golf, a kasnije je postala kapiten ženskog golf kluba na koledžu.

Popularnost na društvenim mrežama

Tokom prve godine na fakultetu, Paige je počela postavljati slike i video snimke povezane s golfom. Ovi video snimci su postali viralni u kratkom periodu. Hiljade ljudi je počelo da komentariše Paigine stranice, diveći se njenim sjajnim vještinama u golfu. To joj je dalo samopouzdanje da svoju karijeru odnese korak dalje, postajući profesionalni igrač.

Kako nas Paige može inspirisati?

Od Paige možemo naučiti da uvijek trebamo tražiti pozitivnu stranu svake priče. Paige je bila primorana da odustane od snova u gimnastici zbog povrede koljena. I iako se na početku činilo da će joj ova povreda promijeniti život na gore, ona ju je usmjerila kako bi postala profesionalni golfer i online senzacija.

Podijeli članak