Nevjerovatna fitness trenerica koja je izgubila 26 kilograma trenirajući kući

Wilda Fox je australijska veganka i fitness trenerica

Nakon što je rodila prvo dijete 2016. godine, Wilda je dobila više od 26 kilograma težine. U pokušaju da izgubi na težini, Wilda je počela vježbati na tijelu kod kuće.

Svakog dana, dok je njen sin spavao, u dnevnoj sobi je obavljala intenzivan trening od 20 minuta.
U roku od šest mjeseci Wilda je izgubila 27 kilograma. Ona je nakon toga uspjela inspirisati mnoge žene iz svih krajeva svijeta i pokazala im je da je moguće dostići fitness ciljeve, čak i kada teretana nije opcija.

Nije bila zadovoljna svojim izgledom

Iako je Wilda Fox bila fizički aktivna cijeli svoj život, ona nije bilo zadovoljna svojim izgledom. Zbog toga je često pokušavala s mnogim dijetama kao što su keto i paleo. Iako su joj ove kratke dijete pomogle da izgubi težinu, ovo nije bila ni zdrava ni održiva opcija. Ona priznaje kako se zbog tih dijeta ponekad osjećala gore : “Bilo je frustrirajuće, dosadno, nezdravo i neefikasno.”

Umor od teretane

Ne samo da je Wildina dijeta bila nezdrava, već su i njeni treninzi postali monotoni. Bilo je dana kada je Wilda satima radila samo kardio. Shvatila je da, čak i nakon toliko uloženog truda, i dalje ne vidi napredak kakav je željela.

“Naravno, imala sam pristojan nivo kondicije i snage, ali nešto u vezi teretane i standardnog načina dizanja utega me je umaralo – i mentalno i fizički.”

Trudnoća

Nakon što je Wilda saznala da je trudna, znala je da mora odustati od svojih ludih režima treninga i ograničenja u ishrani. Ona je znala da dolaze velike promjene.

Naravno, nakon trudnoće je dobila dosta težine. Tada je Wilda odlučila da promijeni svoj pristup treningu i dijeti.

Wilda više nije išla u teretanu, već je trenirala od kuće. Pored toga, ona je napravila promjene i u svojoj ishrani. Ponovo je počela unositi ugljikohidrate kako bi svom tijelu dala sve potrebne hranjive materije.

Trening

Iako je Wilda trenirala kod kuće, ona je slijedila rutinsku praksu koju je za nju stvorio njen suprug. Za ove treninge nije joj bila potrebna nikakva oprema. Tokom mjeseci, Wilda je osjetila kako joj se energija poboljšava i kako dobija na snazi.

Wilda je znala da mora pronaći nešto što će joj pomoći da se vrati u formu.

Transformacija

U prvih nekoliko sedmica nakon rođenja sina, Wilda je polako povećala intenzitet treninga. Počela je trenirati 15 minuta u svojoj dnevnoj sobi dok je njen sin spavao. A kasnije je svoj režim produžila na 45 minuta HIIT sesije.

“Većina mojih treninga se sastojala od treninga visokog intenziteta, koji bi omogućio da kombinujem kardio s treningom snage.”

U narednih šest mjeseci Wilda je izgubila nevjerovatnih 26 kilograma.

Inspiracija za druge

Kroz svoju transformaciju, Wilda je motivisala i druge žene da počnu vježbati. Dosta ljudi prati njeno putovanje online, podržavajući je na svakom koraku. Wilda je ponosna na ono što vidi u ogledalu i više ne parti sulude dijete. Jede šta god poželi u okviru svojih granica.

Nemojte dopustiti izgovorima da vas zaustave u ostvarivanju snova. Postoji mnogo načina da izgradite savršenu figuru, bitno je da pronađete rutinu koja vama najviše odgovara.

Podijeli članak