Inspirativna fitness trenerica otkrila svoj režim ishrane i treninga

Njen borbeni duh vam može poslužiti kao motivacija za ostvarivanje fitness ciljeva

Melissa Carver je fitness trenerica, model i ambasadorica brenda za sportske kompanije. Ona je također i IFBB Bikini Pro sportašica koja je često natječe na poznatim bodybuilding takmičenjima. 

Njena dostignuća su i osvajanje prvog mjesta na Arnold Sports Festivalu koje je osvojila u kategoriji Amateur Bikini. Na Arnold Classicu u Australiji, osvojila je 8. mjesto u bikini klasi.

Trening kod kuće

Iako je Melissa ljubitelj dizanja utega, ona zna da za neke od njenih sljedbenika odlazak u teretanu nije opcija. Iz tog razloga ona na svojim profilima dijeli i savjete za treninge kod kuće. Na taj način ona želi pokazati da je moguće biti u formi i bez upotrebe ikakvih utega.

Trening u teretani

Melissa obožava trenirati u teretani navečer. U ovom periodu u teretani je najmanja gužva, što joj omogućava da se potpuno fokusira na svoje treninge.

Njene omiljene vježbe su vježbe za gluteus. Ona za ovaj dio tijela radi čučnjeve, potiske kukova i burpees. Ona radi 5 ili 6 setova s 12 ponavljanja, što znači da je intenzitet njenih treninga veoma visok. Ovo pomaže rastu njenih mišića.

Ishrana

Zbog njenog zauzetog rasporeda, Melissa nema vremena da kuha obroke svaki dan. Iz tog razloga ona uvijek priprema hranu unaprijed, kako bi bila spremna za sljedeću sedmicu.

Namirnice koje najčešće konzumira su slatki krompir, smeđa riža, piletina, brokule, avokado, zelena salata, govedina, ćuretina, jogurt i bobice. Kada se priprema za takmičenje, Melissa bira hranu s niskim kalorijama.

Zašto je Melissa Carver toliko inspirativna?

Melissa Carver je osoba koja je izuzetno posvećena fitnessu i bodybuildingu. Ona je svjesna koliko je naporan rad i predanost bitna. Ovo joj omogućava da ostane na vrhu i da uvijek ima kontrolu nad svojom ishranom i treningom.

Ako se volite takmičiti i biti bolji od ostalih, onda trebate uložiti dosta truda kako biste ostvarili svoje ciljeve – baš kao i Melissa.

Podijeli članak