Studentske dane je provela konzumirajući alkohol i brzu hranu, a danas je potpuno drugačija

Život je posvetila zdravlju, fitnessu i sreći

Savannah Rose Neveux je certificirana personalna trenerica i fitness model iz Los Angelesa. Ona je uz svog oca naučila dosta o fitnessu i bodybuildingu, i još kao dijete bila je fascinirana sportistima i njihovim fizičkim sposobnostima.

Uprkos interesovanju za fitness, Savannah nije oduvijek bila najbolji primjer zdravog života. Rane 20-e godine provela je konzumirajući prekomjerne količine alkohola i brze hrane. To ju je dovelo do toga da je bila nezadovoljna pravcem kojim je njen život išao.

Biografija

Savannah Rose Neveux odrasla je okružena bodybuilderima i drugim sportistima. Iako je uvijek bila fascinirana sportistima, tek na fakultetu je i ona počela voditi sličan način života. Odluka da započne svoje putovanje u fitness svijet nastala je kao rezultat nezadovoljstva zbog njenog stanja uma i izgleda.

Kada je tek počela studirati razvila je obrazac nezdravih navika kao što je konzumiranje alkohola vikendom i prejedanje prerađenom i nezdravom hranom. Na kraju je shvatila da joj je potrebna radikalna promjena u životu kako bi bila u formi.

“Nakon 3 godine čestih noćnih izlazaka, probudila sam se jedno jutro nakon lude noći s glavoboljama, misterioznim posjekotinama i modricama svuda po tijelu. Shvatila sam da to više nije za mene i odlučila sam da odustanem od negativnog i nezdravog načina života.”

Uključivanje fitnessa u život

Nakon što je donijela odluku da prestane voditi život koji joj uništava zdravlje, Savannah se učlanila u teretanu. Ona je počela pažljivo pratiti svoju dijetu, a iz ishrane je potpuno izbacila alkohol i nezdravu hranu.

Polako ali sigurno, ova odluka se isplatila. Poslije prvih šest mjeseci, za koje Savannah kaže kako su joj bili najteži, ona je napokon bila u najboljoj formi svoj života.

Popularnost na društvenim mrežama

Nakon što je uspjela potpuno promijeniti svoje tijelo, Savannah je bila inspirisana da pomogne drugima da učine isto. Odlučila je da otvori svoje programske obuke i pokrenula je vlastiti blog o zdravlju, koji joj je pomogao da stekne veliku popularnost na internetu. Ona često dijeli fitness savjete na svojim online profilima.

Trening

Savannah mijenja svoju rutinu treninga svake druge sedmice. Ona često mijenja broj ponavljanja i dodaje nove vježbe u svoj režim. S vremena na vrijeme, ona potpuno promijeni cijelu svoju rutinu. Ponekad trening traje samo tri dana sedmično, a ponekad vježba svih sedam.

Bučice i barbells predstavljaju osnov Savanninih treninga. Ovo je za nju glavno sredstvo za izgradnju mišićne mase i jačanje mišića.

Kardio

Kao i kod treninga s utezima, Savannah često mijenja tipove kardio treninga koje redovno radi. Međutim, kada bi morala odabrati samo jedan tip, ona bi odabrala umjerene i duge kardio sesije, jer obožava uživati u muzici i u prirodi.

Greške koje ne trebate praviti

Prema Savannah, trening je samo jedan dio koji je bitan za zdrav način života. Ona vjeruje da su spavanje i balansirana dijeta vjerovatno bitniji i od samog treninga.

“Naravno da je treniranje krucijalno za izgradnju mišića, ali mnogi ljudi zaboravljaju da se mišići grade i izvan teretane, kroz pravilnu ishranu i kvalitetan san.”

Ishrana

Savannah često sama sebi priprema obroke. Većina njenih obroka sadrži dosta povrća i mesa. Ona također često priprema hranu unaprijed i sprema je u frižider kako bi tokom čitave sedmice imala spremljene obroke.

Njena omiljena hrana je piletina s povrćem ili odrezak sa salatom.

Omiljeni cheat meal

Savannah obožava sushi, tjesteninu i pizzu. Ona priznaje kako joj je ponekad teško da se suzdrži od slatkiša. Bez obzira na ovo, Savannah zna koliko je bitno imati zdravu dijetu. U glavi su joj uvijek dugoročne posljedice nezdrave ishrane, koje joj pomažu da se suzdrži od ovih poriva.

Inspiracija

Od Savannah možemo naučiti nekoliko stvari. Jedna od najbitnijih je ta da, čak i negativni događaji iz prošlosti mogu biti pozitivne lekcije. Ona je iz svoje prošlosti uspjela izvući lekciju koja joj je pomogla da ojača, i mentalno i fizički.

Podijeli članak