Ishrana poznatog boksera: Anthony Joshua jede i do 5.000 kalorija svaki dan

Može li vaš stomak ovo podnijeti?

Jasno je da Joshuina mišićava figura nije izgrađena samo u teretani i boks ringu, već da je i velikim dijelom za njegov izgled zaslužna njegova ishrana. 

Poznati bokser se trudi da unosi što više proteina i ugljikohidrata koji će mu pružiti dovoljno energije za intenzivne treninge. U nastavku pogledajte dobro osimšljen plan ishrane koji prati Anthony Joshua.

Doručak

Nakon što se probudi, Joshua kaže kako dan uvijek započne s čašom vode. Prema istraživanju, objavljenom u Sports Medicine, zadržavanje vode u tijelu smanjuje i snagu tijela za 2%, a izdržljivost visokog intenziteta, za oko 10%.

Nakon što popije vodu, Anthony prelazi na konzumaciju voća bogatog proteinima, mineralima, vlaknima, antioksidansima i tonama drugih hranjivih materija.

„Nakon toga pojedem kašu ili nešto slično“, kaže Joshua. Slično voću, zob je puna vitamina, minerala i vlakana.  Zdjela zobene kaše prije vježbanja osigurava da nivoi šećera ostanu stabilni tokom vježbanja, pružajući vam dovoljno energije.

Obrok nakon treninga

Iako Joshua priznaje kako ponekad prvu jutarnju sesiju treninga obavi na prazan stomak, obrok nakon treninga je za njega neizostavan dio dana. On tada pojede pet jaja s hljebom, avokado i 500 ml prirodnog soka od jabuke.

Ručak

Čovjek građen poput Joshue se ne može zasititi samo vodom, zobenom kašom i voćem, tako da za ručak Joshua uvijek unosi velike količine kalorija. To uključuje rižu, losos i puno povrća.

Njegov izbor lososa je odlična opcija za ručak. Riba vam osigurava dovoljno proteina, a sadrži mnogo manje zasićenih masti. Istraživanje iz 2007. godine, objavljeno u časopisu Science Direct, povezalo je konzumiranje lososa sa smanjenjem krvnog pritiska, holesterola i 25% smanjenja rizika od koronarnih bolesti srca.

Večera

Za večeru, Joshua kaže kako najviše uživa u afričkoj kuhinji njegove majke. U intervjuu za Oak TV, Joshua je rekao kako je za njegov uspjeh zaslužna ishrana koja uključuje nigerijska tradicionalna jela.

On vjeruje u uređen plan ishrane, dokazujući da hranu koju volite možete uključiti u uravnoteženu i funkcionalnu ishranu.

Njegov desert se sastoji od svježih narandži i grčkog jogurta. A prije nego što legne u krevet, Joshua gricka orašaste plodove ili jogurt s medom.

Cheat obrok

Joshua ponekad pokušava ubaciti cheat obroke u svoju ishranu, ali naravno na balansiran i zdrav način. Na primjer, ako jede čokoladu, odabere opciju bez glutena i previše šećera. Joshua to objašnjava ovako: „Iako smanjuješ svoju žudnju za slatkišima, to radiš na pametan i čist način.“

Podijeli članak