Fitness blogerica koja je očarala ljude širom svijeta

Lily Bowman je na svom putu do uspjeha naišla na mnoge izazove

Tokom srednje škole, u pokušaju da smrša, Lily je postala opsjednuta svojom dijetom i treningom. Provodila je sate radeći kardio svaki dan, a njena dijeta se sastojala od krekera i tunjevine. Kao rezultat takvog režima ishrane i treninga, Lily, ne samo da nije ostvarila svoje fitness ciljeve, već su i njeno tijelo i um počeli ispaštati.

Kada je Lily napokon počela s novim načinom treniranja i potpuno novom ishranom, njen život se konačno okrenuo na bolje.

Djetinjstvo

Čak i kao dijete voljela je da se bavi sportom i da učestvuje u takmičarskim aktivnostima.

“Većinu svog života sam bila aktivna. Od 6. do 11. godine bavila sam se atletikom."

Kako se njeno srednjoškolsko obrazovanje približavalo kraju, ona je usporila sa svojim fizičkim aktivnostima, što se uskoro odrazilo i na njeno tijelo.

Dobijanje na težini

Jednog dana, Lily i njena prijateljica su gledale stare slike i nisu mogle a da ne primijete da je Lily dobila na težini. Ovo je za Lily bio šok, obzirom da je navikla da bude tonirana i aktivna. U tom trenutku, ona je odlučila da preuzme radikalne mjere kako bi se vratila u formu.

Ekstremne mjere

Da bi izgubila na težini, Lily je počela praktikovati ekstremne mjere kada su njena ishrana i trening u pitanju. Ovo je uključivalo duge kardio vježbe i potpuno izbacivanje nekih namirnica iz ishrane.

“Svaki dan bih za doručak pojela jedan kreker i malo tunjevine. To se odrazilo na moje zdravlje, a sve vrijeme sam se osjećala umorno i slabo. To jednostavno nije bio dobar period mog života.”

Ovo joj nije donijelo rezultate koje je željela, što ju je također navelo da se ne osjeća zadovoljno u svojoj koži. Njeno tijelo i um su bili nezdravi.

Njeno rješenje je bio trening snage

Nakon nekoliko mjeseci, Lily je shvatila da je njen režim ishrane otišao predaleko. Metode koje je koristila nisu joj pružile ništa drugo osim zdravstvenih problema. Kako bi promijenila stvari na bolje, Lily se odlučila na potpuno novi pristup ishrani i treningu.

Umjesto da trenira cijeli dan i ograničava unos hrane, ona se odlučila da počne dizati utege. Njeni treninzi su sada bili kraći, ali intenzivniji. Pored toga, ona je odlučila da počne zdravije da se hrani. Ove promjene su se ubrzo isplatile i njeno tijelo je počelo da izgleda mnogo zdravije.

Njeno razmišljanje se promijenilo

Tokom vremena, Lily je postigla potpunu transformaciju. Ne samo u fizičkom smislu, već i kada je njen način razmišljanja u pitanju. Podstaknuta ličnim uspjehom, počela je dijeliti svoje putovanje s ljudima na internetu. Mnogi ljudi su počeli pratiti njene savjete, te je u roku od nekoliko mjeseci njena baza navijača porasla s nula na hiljade. Ovaj broj je i sada u porastu i pruža joj priliku da izgradi karijeru.

Trening

Njen trening je mješavina dizanja utega i vježbi izolacije. Svaka njena vježba ima specifičnu ulogu u njenom režimu. Složeni pokreti jačaju njene mišiće, dok se vježbe izolacije fokusiraju na specifične dijelove tijela i jačanje mišića.

Lily na početku treninga radi intenzivne vježbe. Intenzitet se smanjuje kako trening napreduje. Njen odmor između setova je između 30 i 60 sekundi.

Ishrana

Njena ishrana zavisi od toga da li je u fazi “punjenja” ili “rezanja” kalorija. Njena dijeta se može sadržati od 1300 do preko 2000 kalorija dnevno. Međutim, bez obzira na to je li njen cilj mršanje ili debljanje, Lily uvijek bira zdravu i čistu ishranu umjesto prerađenih proizvoda. To je njen način ulaganja u dugoročno zdravlje tijela.

Podijeli članak