Profesionalna plesačica koja je potpuno preusmjerila svoju karijeru

Zanimljivo putovanje Yarishne Ayale u fitness industriji

Od profesionalne plesačice i takmičarke u reality showu, do bikini sportistkinje, Yarishna nam pokazuje koliko je bitno da uvijek budemo fokusirani na ostvarivanje naših ciljeva.

Osvojila je brojne nagrade uključujući Unique Fitness Classic 2013, IFBB Pittsburgh Pro, 13. mjesto 2014, Puerto Rico Pro, 9. mjesto 2015. i mnoge druge.

Početak putovanja

Yarishna Ayala je počela da trenira u vrijeme kada je njena sestra rodila dijete. Za nju to je bila stepenica više, a Yarishna je osjećala kao da stoji u mjestu i kako za nju nema budućnosti.

Yarishna i njena sestra upravo su završile s učešćem u američkoj reality TV emisiji Q'Viva, a 2012. godine su izabrane za profesionalne plesačice. U tom trenutku, Yarishna nije znala u kom pravcu treba krenuti.

Njen novi cilj

Yarishna je sve vrijeme osjećala potrebu za fizičkom aktivnošću, i nedugo nakon toga, ona je krenula u teretanu i unajmila personalnog trenera. Kroz rigorozne treninge, Yarishna je postigla nevjerovatan napredak, te ju je njen trener ohrabrio da se počne takmičiti. Njen novi cilj je bio da postane profesionalna bikini sportistkinja.

Prvo takmičenje

2013. godine, Yarishna je konačno odlučila da počne sa svojim prvim takmičenjem. To je bio Unique Fitness Classic. Kući je odnijela trofej, a za nju je ovo bilo vrijedno iskustvo koje joj je pomoglo u karijeri bikini sportistkinje. Ovo je bio samo početak za nju.

Pro kartica

U narednih nekoliko mjeseci, Yarishna je otišla na još šest takmičenja, osvojivši još tri nagrade. Međutim, trofeji nisu bili jedino što je ona nosila kući, na njenom sedmom takmičenju Yarishna je osvojila svoju Pro karticu. 

Život profesionalne sportistkinje

U naredne dvije godine, Yarishna se natjecala na 10 takmičenja. Uz pomoć ovih takmičenja ona je postala popularnija i njeno iskustvo je raslo. Nedugo nakon toga, ona je na društvenim mrežama stekla milione sljedbenika. Yarishna je za kratko vrijeme postala fitness ikona i Instagram senzacija.

Trening

Yarishna trenira šest dana sedmično kako bi održala svoju nevjerovatnu figuru. Ona tri dana radi trening snage, a ostatak radi kardio. Yarishnin plan treninga izgledao bi ovako:

Ponedjeljak - Podizanje težine

Utorak - Kardio

Srijeda - Podizanje težine

Četvrtak - Kardio

Petak - Podizanje težine

Subota - Kardio

Nedelja - Odmor

Ishrana

Yarishna održava čistu dijetu tokom čitave godine. Ona temelji svoje obroke na proteinima, voću, povrću i složenim ugljikohidratima. Njen omiljeni obrok su pileća prsa s pečenim krompirom.


Njeni idoli

Yarishna je zahvalna svojoj majci, treneru i pratiocima što su je motivisali tokom njenog putovanja. Međutim, za nju su najveći idoli Nicole Nagranni, Nathalia Melo, Indija Paulino i Amanda Latona.

Podijeli članak