Kako se hrani i trenira poznata sportska nutricionistkinja?

Uspjela je pronaći vrijeme za trening čak i uz zauzet raspored

Caroline Grillo je postala poznato lice u fitness industriji uz pomoć svojih online profila. Međutim, Caroline nije uvijek pazila na ishranu i zdravlje kao danas.

Tokom godina, Caroline je napredovala kao bikini takmičarka, fitness model i profesionalna nutricionistkinja. Ona se također pojavila na brojnim fitness događajima širom Brazila.

Trening

Nepotrebno je reći da izgradnja njenog tijela nije bio jednostavan zadatak. Caroline priznaje kako je i održavanje postignute figure i stroge prehrane teško. Vrlo je lako izgubiti postignuti napredak, te je potrebna konzistentnost kako bi održala fizičku strukturu koju je stvorila.

Intenzitet treninga

Što se tiče samih treninga, Caroline trenira s umjerenom težinom i velikim brojem ponavljanja. 
Ne postoji nikakvo pravilo za njene treninge. Ona kaže kako uvijek sluša svoje tijelo i treninge radi onoliko intenzivno koliko misli da je to potrebno.

Mogla bi trenirati intenzivno jednu čitavu sedmicu, a sljedeću bi se oporavljala i odmarala. Ovaj način treninga se temelji na godinama iskustva i na poznavanju njenog tijela i onoga što joj odgovara.

Kardio rutina

Caroline uživa u bilo kojoj vrsti treninga u prirodi. Ona kaže kako ne voli da radi iste pokrete na spravama, te da umjesto toga preferira aktivnosti na otvorenom i na svježem zraku. Omiljene aktivnosti su joj trčanje i plivanje.

Kada trči, ona uvijek bira iste udaljenosti, ali kako trening napreduje ona skraćuje svoje vrijeme odmora. Tako ona poboljšava svoju izdržljivost i kapacitet pluća. Jasno je da Caroline svoje kardio sesije voli držati kratkim i jednostavnim.

Priprema obroka

Uz svoj zauzet raspored, Caroline je svjesna koliko je važno uvijek imati unaprijed isplanirane obroke. Ona priprema svoje obroke i do sedam dana ranije, kako ih ne bi morala spremati kada je zauzeta.

Ako putuje, Caroline bira lokalne restorane koji nude zdravu hranu. Ona ponekad uživa i u cheat obrocima, ali naglašava da je ključno da ne pretjerujete.

Idoli i utjecaji

Caroline Grillo motivaciju pronalazi u svojim fanovima na društvenim mrežama. Oni nadahnjuju Caroline da se svaki dan sve više trudi.

Kao sportska nutricionistkinja, ona također uživa u pomaganju svojim klijetima da postignu svoje ciljeve kada je ishrana u pitanju.

Podijeli članak